Александър Сиди: Темата за първия ден болничен засенчва други важни предложения

Всичко ще се реши с дебат в парламента, посочи народният представител

Коалиционният съвет на управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти излезе с четири решения и три от тях ние щедро сме коментирали във времето. Това са повишаването на пенсиите, отделянето на средства за нови детски градини и съответно безплатните детски градини, които ще бъдат от следващата година. За по-голямата част от българските граждани, надяваме се, ще има някакъв подоходен критерий, каза в студиото на „Още от деня“ по БНТ Александър Сиди от ВМРО, депутат от групата на Обединените патриоти.

Ще се борим минималната пенсия да стане 300 лв. - парите няма да са достатъчни, но ще са в правилната посока на работа. Амбицията е да повишаваме доходите на възрастните хора докато стигнат поне до прага на бедност, каза още той.

Успехът на Обединени патриоти се състои в това, че успяхме да променим възгледите на ГЕРБ за повишаването на минималната пенсия и доходи. Повишават се и парите за учители, коментира депутатът от ВМРО.

Александър Сиди каза, че темата за първия ден болнични и засенчила останалите три предложение от Коалиционния съвет, а те по думите му са от изключителна важност.

Само предложение е да не се изплаща първият болничен ден на работниците. Дебатът в зала ще реши всичко. Надявам се, че решението няма да се вземе под натиск. Има смекчаване за майки, които отглеждат децата си, за хора, претърпели трудова злополука. Със сигурност има проблеми при болничните и предложението да не се плаща първият ден е един от начините да се решат, коментира Сиди.

По думите му друг вариант за решаване на проблема е чрез санкции към лекарите, подписали фалшиви болнични листове.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *