Александър Сабанов: В Закона трябва да бъдат изчистени текстовете, заради които протестират родителските организации

Решение на премиера е да бъде сменен социалният министър Бисер Петков с Деница Сачева. Така и не се разбра конкретният казус, заради който беше сменен Петков като министър. Ние подкрепихме Сачева, защото преди гласуването за назначението ѝ за министър на труда и социалната политика водихме с нея обширен разговор. Тя заяви категорично, че няма идеи, свързани с въвеждането на джендър идеологията.

Това коментира в „Европа сутрин“ по ТВ Европа народният представител от ВМРО в парламентарната група на Обединени патриоти Александър Сабанов.

Новият социален министър подкрепя и предложението ни Законът за социалните услуги да бъде отложен с 6 месеца, за да бъдат изчистени проблемните текстове, заради които хората протестират. Имаме уверение и от колегите народни представители от ГЕРБ, че ще подкрепят отлагането на закона, обясни Александър Сабанов.

В този закон има големи неясноти и притесненията на хората са основно за отнемането на деца от социалните служби, каза депутатът.

След обществена дискусия е станало ясно, че доста текстове от Закона за социалните услуги трябва да бъдат внимателно прецизирани. Говорихме и с протестиращите от родителските организации, изслушахме какви са техните притеснения. Има и чисто правно неизчистени текстове, информира Сабанов.

С няколко думи той обясни идеята за ЗСУ: Отлагане, преработване, обществено обсъждане и чак тогава гласуване.

Сабанов припомни най-проблемния момент в закона – как социалните помагат да отнемат от родителите дете в риск.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *