Ангел Джамбазки: С поведението си ДПС показва, че явно иска да се вмести в сърцето на Ердоган

Не ме интересуват т.нар. европейски семейства, аз имам едно семейство и това е България, коментира най-дейният български евродепутат

С поведението си ДПС показва, че явно иска да се вмести в сърцето на Ердоган, чиито граници са толкова големи, че стигат до Сараево. Преди избори у нас Турция винаги прави провокации.

Това заяви в сутрешния блок н БНТ водачът на листата на ВМРО – Българско национално движение за евроизборите Ангел Джамбазки.

Досега нито една партия не е отговорила на призива на Ангел Джамбазки и ВМРО да се оповести пред избирателите дали са за или са против Турция да стане член на Европейския съюз.

Позицията на патриотите е ясна – Турция не бива да е член на Съюза. Като мотив Джамбазки посочи, че тази държава недопустимо, арогантно и нагло се меси във вътрешните ни работи и е заплаха за националната сигурност.

Недопустима намеса е турският посланик в България да призове за задължително изучаване на турски език у нас. По този начин Турция регулярно замерва „температурата“ в нашето общество. Така проверяват дали има съпротивителни сили или обществото ни е приспано достатъчно. Затова се появяват непрекъснато и хора, които отричат и омаловажават факта, че е имало турско робство. Председателят на ДПС направи грозната провокация, че от есента в българските училища ще се учи турски. Това няма да стане, категоричен е Ангел Джамбазки.

Преди няколко месеца друг един агент на турското влияние у нас - председателят на ДОСТ, поиска признаване на турско малцинство, посочи Джамбазки и заяви, че ВМРО е на твърдата позиция, че България е еднонационална държава. На територията ни живеят наши братя българи, без значение каква религия изповядват. Българската нация е основана на общите спомени, общата земя и общата кръв и не бива да бъде разделяна по някакви подобни признаци, коментира той.

Битката срещу двойните стандарти минава през законодателството, което вече приехме в ЕП. Вече под наше давление търговци, които предлагат еднакви стоки, но с различно съдържание в различните държави, ще бъдат глобявани. Това вече трябва да се вложи в българското национално законодателство. Ние поведохме тази битка пир храните, но двойните стандарти не са само там, засегна друга болна за българското общество тема кандидатът на ВМРО.

Двойният стандарт е и в отношението. Комисарят Тимерманс, който е водещият кандидат при социалистите, е ярък пример за двоен стандарт. Той е изразител на разделянето на Европа на ядро, съставено от Франция, Германия и Белгия, и всички останали, които да бъдат периферия. Тези хора гледат на нас като на територия, от която могат да изсмукват работна ръка и на която могат да продават стока с по-лошо качество и на която да търсят място да заселят ненужните нелегални мигранти. Ние няма да допуснем това да се случи, заяви Джамбазки.

По думите му липсата на разговор по същество и дебат за мястото на България в ЕС накара ВМРО да се обърнат с призив срещу фалшивите новини, които целят да демотивират българските граждани да гласуват.

Това не е полезно, защото когато не гласуват смислените български граждани – тези, които плащат своите данъци, сметки и работят, ще гласуват платените гласове от махалите. Тези от гетото ще определят бъдещето на България, което за нас от ВМРО е неприемливо, обясни той.

Целта на тази „димна завеса“ е да представят пред българите, че всички са маскари и няма смисъл да се гласува, това определено работи в полза на ДПС, допълни още Джамбазки.

Според него битката срещу фалшивите новини минава през изсветляването на собствениците на медийните платформи. Но това е наистина сложен въпрос.

Системните партии, които участват в управлението на ЕС, в тези семейства са и партиите ГЕРБ, БСП и ДПС. Между тях и нас има съществена разлика. Европа се променя и ние трябва да сме част от тази промяна – промяна към Европа на отечествата.

Не ме интересуват т.нар. европейски семейства, аз имам едно семейство и това е България. Аз имам едни началници и това са българските избиратели. Не робувам на безсмислени клишета – кои били либерали, кои не били. Те са едни и същи, разменете им програмите, те няма да си ги разпознаят. Мен ме интересува българите да живеем добре, каза още кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *