Г-н президент, не доказвайте за пореден път, че сте системна грешка

Г-н президент, не доказвайте за пореден път, че сте системна грешка

22 март 2013  |   0 коментара

Президентът в Банско! С кого, обаче?! - текст от блога на Карлос Контрера, юридически съветник във ВМРО

Г-н президент,

Разбрах, че днес сте в Банско да покарате ски. Любопитно. Държавата се тресе, а Вие карате ски. Наистина, човек има нужда и от почивка – тялото и умът се нуждаят от отмора. Действително, предполагам, че карането на ски е по-приятно и по-лесно от държавното управление, особено в тия смутни времена, когато няма кой да управлява, министрите ги „отстрелват” и няма кой да носи отговорност.

Карането на ски е хубав спорт, вярно скъп, но пък хубав. Укрепва мускулатурата, извисява духа, да кажем, в резултат от общуването с природата. А, да, природата. Какво стана с „ЮЛЕН”, г-н президент. Предполагам, че ще има топли прегръдки и клетви за вечна и неразделна дружба с някои собственици на "ЮЛЕН".

Да, за „ЮЛЕН” и за Пирин, и за пистите е думата, защото докато някои ходят да карат ски и да отморят в петъчния работен ден, други ходят да протестират за парк „Пирин” и унищожаването му. Та, г-н президент, ако може, за да не е визитата ви бадева по Банско от политическа гледна точка, и за да не остане само като мимолетен спомен от една петъчна разтухваща ски-ваканция, Ви предлагам да зададете няколко неудобни въпроса. Ако е удобно, разбира се, защото има и вариант тактично да си премълчите, и докато се прегръщате с някои ръководни кадри по и покрай пистите, да пропуснете.

А въпросите са много – на първо място какво ще се случва с новите писти и действително ли възнамеряват да изорат Пирин, да кажем например, чак горе до Тевното езеро?! После – какво ще се строи там, кога и от кого? А тези въпроси не са маловажни, никак даже, защото топла е, мисля, все още връзката между „ЮЛЕН” и властта, да, същата онази власт, които Вие служебно назначихте.

А, и нещо друго, искрено се надявам да подбирате с кого карате ски и дружески се прегръщате по чайните край пистите, защото днес Вие сте президент на България, а не просто турен за министър, там на някакво министерство. Намекът е очевиден и за да не бъде голословен следва малко снимков материал, за да припомним старите времена, в които Вие пак тъй си карахте ските на Банско, докато хиляди викаха под министерските прозорци за Пирин и Витоша.

Г-н президент, на Вас ви отредиха в тези размирни времена ролята на управляващия държавата, не доказвайте за пореден път, че сте системна грешка.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

„Бегай от тука. Това е часно...“

Над Банско строежи ще има

Рубрика „Зеленото е родолюбие“

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *