Фандъкова и Герджиков да дадат личен пример и да пътуват за работа с метрото

Фандъкова и Герджиков да дадат личен пример и да пътуват за работа с метрото

28 септември 2012  |   0 коментара

Заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в столицата Ангел Джамбазки гостува в публицистичното предаване „Политика и спорт“ по Канал 3 (видео).

Ангел Джамбазки призова кмета на София и председателя на Общинския съвет да ползват метрото за път до работа. След като убеждават всички граждани как промяната в Наредбата за паркиране ще облекчи движението, защото имало ново метро, което било удобно и можело да поеме целия пътникопоток, нека Фандъкова и Герджиков дадат личен пример и пътуват с този транспорт, предложи Джамбазки.

Нашата гражданска и политическа позиция по отношение на увеличението на цената на Синята зона и въвеждане на Зелена е, че това е изключително недомислен, ненавременен и неоснователен акт, заяви Джамбазки. Увеличението цели събиране на повече пари за градския транспорт, но те не се използват за подобряването му, а обслужват само частните автобусни линии.  Частните линии получават от общинския бюджет в пъти повече, отколкото общинските, поясни заместник-председателят на ВМРО.

От ВМРО смятаме, че това увеличение на цената за паркиране трябва да бъде отменено, затова и ще продължим да участваме във всички протести, категоричен бе той. Увеличението засяга не само хората, които живеят в центъра, но и всички софиянци, и всички българи. Изключително нецелесъобразно е във време на икономическа криза, когато хората са притиснати финансово, да се въвежда такава грабителска мярка, коментира той.

Общинският съветник даде друг пример за нерационалната политика в Общината, а именно Съюза на българските каменоделци, които години наред се борят да се промени общинската наредба за погребалната дейност. Вместо Общината да вземе бързо решение и да им даде възможност да работят легално, да регламентира дейността им и каменоделците да си плащат данъците към същата тази Община, те пускат сиви фирми в този бранш и подбиват тяхното предприемачество. Буквално Общината взима хляба на тези хора, заяви Джамбазки.

Когато общината трябва да свърши работа, да защити интереса на хората като приеме наредба, се започва едно мотаене, бавене, насрочване на експертизи и пр. А когато става въпрос да се вдигне цената на Синята зона например, то нещата се случват много бързо, каза той.

Като лицемерие определи Джамбазки поведението на общинските съветници от ГЕРБ, които обясняват на гражданите колко е полезно въвеждането на новите такси за зоните, как това ще „отпуши“ града, а в същото време самите те едва се отказаха от привилегията за безплатно паркиране. Трябваше да гласуват три пъти на заседание, за да се откажат от картите си за безплатен престой в иначе платените зони, иронизира съветникът.

28 септември 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *