Ердоган вади нов коз срещу България – суперджамия

Ердоган вади нов коз срещу България – суперджамия

04 декември 2013  |   5 коментара

Турция одобри финансирането на мащабен проект за джамия, която ще строи в България. За новия религиозен дом, който ще бъде най-големият на територията на страната ни, южната ни съседка е заделила 6 милиона евро, съобщава „Болканинсайт“.

Новата суперджамия, за която Турция дава не само пари (чрез дарение), но ще осигури и дизайна, ще се вижда от всяка точка на града, който е избран за построяването й – Кърджали. Тя ще може да събере до 1500 молещи се едновременно и по план ще се строи в най-големия градски квартал „Възрожденци“, обяви Ферад Саид от джамийското настоятелство. Джамията ще бъде не само най-мащабният, но и най-скъпоструващият строеж в Източните Родопи след Водното огледало.

Две местни компании ще участват в публичен търг за строежа. Едната от тях нашумя с това, че издигна мюсюлманско училище в Момчилград, което също бе финансирано от Турция. По непотвърдени данни от няколко месеца прокуратурата в Кърджали проверява документацията, свързана с издаване на разрешително за строеж.

Тази новина идва в момент, в който нашата съседка се намесва упорито по два канала на чисто вътрешните работи на България.

От една страна, управляваната от Реджеп Тайип Ердоган държава умишлено тласка сирийски бежанци - мюсюлмани и нелегални имигранти към нашата граница, за да облекчи своето положение, като същевременно цели ислямизирането на България.

От друга, Турция нагнетява напрежението в редица наши градове като чрез Главното мюфтийство предявя претенции към паметници на културата с искане да ги превърне в действащи джамии. В същото време министър Вигенин оповестява своеволно, че България подкрепя Турция в амбициите й да влезе в Европейския съюз.

И докато българското правителство, отдавна изоставило линията на водене на националноотговорна политика, не предприема никакви мерки срещу нескритите опити на Турция за ислямизация на България, то проектът изглежда абсолютно осъществим.

ВМРО се обявява против нашествието на радикалния ислям в държавата ни и смята, че управляващите трябва да спрат строежа на въпросната суперджамия, както и да попречат на всякакви подобни опити за турско вмешателство. Противното би било национално предателство.

Повече по темата в рубриката "Турция разбулена".

Коментари

 • Krum4o

  декември 17, 2013 в 1:55

  Ще има гонения на християни,като в "средните векове".
  Ердоган ще бъде фантастично известен в Норвегия,Швеция и Финландия.

 • bulgarka

  март 10, 2014 в 12:08

  В България има достатъчно на брой действащи джамии съобразно броя на изповядващото исляма малцинство. Освен това в Конституцията на Република България съвсем ясно е казано: Държавната религия в Република България е православното християнство. Който иска повече джамии- моля - свободен е да върви на изток. В Турция има колкото искат. Крайно време е институциите да се намесят в полза на народа на тази страна. Ние сме толерантни, но не може малцинството да диктува на мнозинството.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *