Джамбазки: Случаят с Опиц е следствие от разпада на държавната власт

Джамбазки: Случаят с Опиц е следствие от разпада на държавната власт

05 октомври 2012  |   1 коментар

Българската държавна власт ни е отказала защита и сигурност. Има хиляди правонарушения и престъпления, които не се разследват и които тормозят българските граждани. Това е ракът на нашето общество и затова един възрастен, и полусляп човек е посегнал към газовия пистолет, за да се защити. С тези думи заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки коментира присъдата от 5 години затвор, която получи Йордан Опиц за убийство при самозащита.

Представителят на ВМРО, който от самото начало се обяви твърдо в подкрепа на иконописеца, се включи в граждански протестен митинг. Участниците поискаха за пореден път Опиц да бъде помилван. Преди седмици Джамбазки изпрати писмо от името на партията до президентската институция, в което призовава Плевнелиев да „спаси“ Опиц от несправедливата присъда.

За съжаление жандармеристите пазят сградите на Президентството, Народното събрание и Министерски съвет, а не са там, където хората имат нужда от тях, изрази възмущението си Джамбазки.

Опиц е бил принуден да се самозащитава с преработен газов пистолет, защото българската държава не си е свършила работата. Ако е искал да убива някого, той е щял да извади законно притежаването от него оръжие и да му „махне главата до кръста". Той не го е направил, защото целта му е да се защитава, не да убива категоричен е заместник-председателят на ВМРО.

Джамбазки се обърна към събралите се с призив да продължават тази поредна битка, за да отвоюват правото си на самозащита.

5 октомври 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *