Джамбазки: Не ВМРО, а обществото има проблем с БХК

Джамбазки: Не ВМРО, а обществото има проблем с БХК

08 ноември 2013  |   0 коментара

Не ВМРО, а обществото има проблем с Българския хелзинкски комитет. Тази организация, която е изцяло противобългарска, се занимава с това да клевети представители на българската общност. В името на това да получи повече средства от европейски фондове, които я финансират,има случай, в който от БХК са правили всичко възможно, за да не бъде репатриран от България нелегален имигрант.

Това заяви в студиото на „Лайвнюз“ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Предмет на дейност на БХК е да защитава странни каузи, знаете, че бранеше безродниците от „ОМО-Илинден“. А когато отиде при тях обикновен човек за защита, те го връщат с мотива, че помагат само на малцинства. Ние от ВМРО питаме от къде се финансира тази организация и кой стои зад нея, защото имам подозренията, че една част от средствата им идват от европейски проекти за правна помощ на нелегални имигранти, разясни Джамбазки.

Според него от организацията имат интерес България да се пълни с нелегални имигранти от Африка заради финансов интерес. По думите му, Хелзинкския комитет е последователно нененационална организация, служеща на чужди интереси, която разлага българското общество и налага измислени чужди ценности.

Ще продължаваме да поставяме въпросите за нелегалните имигранти у нас и нуждата от тяхното незабавно експулсиране, защото те са важни за българското общество. БХК няма да ни стресне. Националната кауза трябва да бъде защитавана. Същото важи и за реда в София и другите райони, където има такива хора. Не бива да се допуска разпада на държавността, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО.

Както е известно, Българският хелзинкски комитет прати сигнал до прокуратурата, за това, че Джамбазки е насаждал расова омраза и ксенофобия по време на срещата-протест в защита на наръганата от нелегален имигрант Вики. ВМРО отвърна с питане до прокуратурата кой финансира организацията. ВМРО беше подкрепена от БНС с коментар, в който те призовават ДАНС да разследва комитета. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *