Джамбазки: Националист не значи терорист

Джамбазки: Националист не значи терорист

10 юли 2012  |   2 коментара

Момчетата, срещу които има повдигнато обвинение за умишлен взрив, не са ми известни като Бин Ладен и неговите приятели. Така заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки коментира иронично делото в Софийския апелативен съд срещу четиримата младежи, които са нарочени за извършители на бомбения акт пред офис на партията „Евророма“ миналата седмица в Сандански.

Ангел Джамбазки беше сред хората, дошли в съда, за да окаже подкрепа на младежите.

Това, че се самоопределят като националисти и членуват в такива организации, не означава, че са престъпници по презумпция. Причинно-следствената връзка в това обвинение е много опасна. На фона на нарастващата етническа престъпност в държавата един такъв арест на националисти не може да не ни притеснява, изрази опасенията си за обективността на делото Джамбазки.

Да разбираме ли, че всеки националист в България трябва да се чувства като потенциален престъпник и трябва да очаква призовка, риторично попита Ангел Джамбазки.

Дни след ареста на Николай Йовев, Александър Ангов, Стоян Ставрев и Васил Георгиев младежката структура на ВМРО във Велико Търново излезе с позиция в тяхна защита.

В нея младежите посочват, че ги подкрепят като млади български родолюбци, патриоти, националисти, Тези три понятия са напълно идентични и кореспондират с националните идеи и въжделения, изповядвани от нашите славни възрожденци. За съжаление, в днешната епоха крайните либерали и космополити се опитват да представят национализма като една агресивна идеология, заплашваща демокрацията, т.е. шовинизъм, пише още в декларацията.

10 юли 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *