Джамбазки към Местан: Протестираме срещу ДПС, не срещу мюсюлманите

Джамбазки към Местан: Протестираме срещу ДПС, не срещу мюсюлманите

18 юли 2013  |   2 коментара

В нито една позиция, изказване, протест или материал срещу назначението на Муса Палев от страна на ВМРО не сме коментирали неговата религиозна принадлежност, а политическата му зависимост, принадлежност и биография.

Това посочва заместник-председателят на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки в писмо до Лютви Местан. Повод за него е следното изказване на председателя на ДПС: „Мислех да го оттегля, но в Благоевград не искат Палев не защото е лош администратор, не защото е компрометирана личност, а защото е мюсюлманин.

Протестите пред Областната управа, подписката, подкрепена от хиляди граждани, блокадите на международни пътища са в знак на гражданско неприемане на представител на противоконституционна партия, каквато е ДПС, обяснява Джамбазки.

Заместник-председателят на ВМРО е категоричен, че ако цитатът е точен, Местан откровено изопачава характера на протеста и се опитва да го превърне в противопоставяне между българи-християни и българи-мюсюлмани.

Това безотговорно политическо поведение, характерно за ДПС, е едно от основанията ни да определяме тази партия, като антинационална и антибългарска, пише още в писмото.

Целия текст на писмото може да прочетете тук:

До Лютви Местан

Председател на

ПП „Движение за права и свободи“

Г-н Местан,

Недоволството и протестите на българските граждани от област Благоевград срещу назначението на Муса Палев за областен управител категорично не са породени от религията, която той изповядва. Ние от ВМРО приемаме българите-мюсюлмани, като наши братя българи, точно както приемаме и българите-католици, и останалите религиозни общности.

Като български родолюбци, ние не делим българите по религиозна принадлежност, защото българското родолюбие изисква национално обединение, а не разединение. Ако някой работи за разединение на нацията на религиозна и етническа основа, това единствено е партията, която оглавявате.

Протестите пред Областната управа, подписката, подкрепена от хиляди граждани, блокадите на международни пътища са в знак на гражданско неприемане на представител на противоконституционна партия, каквато е ДПС. Протестите са срещу наглостта, с която налагате в управлението на българската държава компрометирани, дълбоко неморални личности, свързани с организираната престъпност и откровено криминални типове. Списъкът е дълъг, като поредната скандална личност е най-новият български народен представител Александър Методиев-Сали.

След като видимо сте пропуснал да се поинтересувате от биографията на този виден общественик, трубадур на либералните ценности и радетел за безплатен ток в циганската махала в Самоков, когото сте допуснал да бъде втори в листата на ДПС, възложете на някоя секретарка да събере информация за него от т.нар. публични източници. Или просто гледайте телевизия, за да разберете как този човек е събрал гласовете в самоковската циганска махала за ДПС.

Показателното изявление, което направихте: „Мислех да го оттегля, но в Благоевград не искат Палев не защото е лош администратор, не защото е компрометирана личност, а защото е мюсюлманин.“, недвусмислено ми говори за няколко неща.

На първо място, ако цитатът е точен, откровено изопачавате характера на протеста и се опитвате да го превърнете в противопоставяне между българи-християни и българи-мюсюлмани. Това безотговорно политическо поведение, характерно за ДПС, е едно от основанията ни да определяме тази партия, като антинационална и антибългарска. Защото противопоставянето на религиозни и етнически общности в България е безотговорна политика, която е в интерес на съседна Турция и други геополитически фактори.

В нито една позиция, изказване, протест или материал срещу назначението на Муса Палев от страна на ВМРО не сме коментирали неговата религиозна принадлежност, а политическата му зависимост, принадлежност и биография.

На второ място, с това изказване разбихте и без това неверния мит за „експертния“ характер на това правителство. Ако едно правителство е наистина чисто експертно, то министър-председателят щеше да назначи „експерта“ Палев. Тук председателят на политическа партия ДПС няма роля и механизъм да „входира“ или „оттегля“ областни управители.

Но след като председателят на ДПС обмисля оттеглянето на един областен управител, това означава, че преди това го е предложил, договорил и наложил. Тези действия са чисто политически и квотни, а не експертни. Убедително доказателство за това, че Палев не е експертно, а политическо лице, назначено за областен управител от квотата на ДПС. Също толкова скандално политическо назначение от квотата на ДПС, каквито бяха и назначенията на редица министри, заместник-министри и прочее висши държавни служители.

Гражданската енергия е насочена срещу новата безпринципна и антибългарска тройна управляваща коалиция, недвусмислено доказала, че не защитава българския национален интерес, а интересите на кръговете и партиите, които я съставляват.

Настоявам да не провокирате и заблуждавате българските граждани, изповядващи исляма, да се чувстват застрашени или дискриминирани, както и да не изправяте християни срещу мюсюлмани, както българи срещу български граждани с друго самосъзнание.

Г-н Местан,

ВМРО, в качеството си на родолюбива организацията с най-големи традиции в защитата на българщината и българския национален интерес, особено в Пиринска Македония, ще продължи да протестира срещу назначаването на Муса Палев за областен управител на Благоевградска област, докато той не бъде уволнен.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *