Джамбазки: Искаме НАП да провери и физическите лица в БХК

Джамбазки: Искаме НАП да провери и физическите лица в БХК

09 януари 2014  |   3 коментара

Фактът, че НАП е започнала проверка на Българския хелзинкски комитет удовлетворява мен и ВМРО. Недоумяваме как е възможно за 22 години съществуване тази организация да не е проверявана нито веднъж. Искаме от приходната администрация да стигнат по-далеч и да направят пълна данъчна и финансова ревизия и на физическите лица, които са в комитета.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в свои изявления пред „Фрог нюз“ и агенция „Фокус“. Както е известно, на 07 януари от БХК се оплакаха, че държавата е разпоредила да се направи проверка на тяхното финансиране. Това се случи по сигнал на ВМРО.

Крайно време беше българската държава да се заинтересува от тази организация, която се занимава само с това да очерня България пред света и да действа само във връзка със защита на правата било на цигани, било на сепаратисти като ОМО Илинден, било на нелегални емигранти.

В обществен интерес е  да се знаят доходите, данъците и разходите на тези лица, които се занимават основно с това да работят срещу българския национален интерес, категоричен бе Джамбазки.

Според представителя на ВМРО е недопустимо от БХК да определят едно законово действие на Българската приходна администрация като „репресия“. Смешно, нелепо и гузно е НАП да се нарича „репресивна организация“.

Къде се намират те, над закона ли са? Техните оплаквания говорят за следното – или са гузни, или имат какво да крият, категоричен бе Джамбазки.

ВМРО ще попита БХК какви са резултатите от проверката и ако те няма какво да крият, ще изиска да им бъдат показани документите, с които е приключила инспекцията. Зам.-председателят на партията смята, че проверката ще потвърди съмненията им, че тази „противодържавна организация“ се финансира предимно от чужбина, откъдето се задават нейните цели.

Ангел Джамбазки обяви още, че ВМРО гледа с насмешка на сигналите на БХК срещу партията и него като част от ръководството ѝ.

Случаят със сигнала до прокуратурата срещу мен, след митинга в защита на Виктория, не е първият подобен. Няколко пъти тези хора са клеветели организацията. Дори близък до тях човек – циганин от Перник, ме е заплашвал с убийство по местна кабелна телевизия. Пуснали сме жалба за това до прокуратурата и в момента тя се мотае между Перник и София, а е подадена веднага след изборите, уточни политикът.

Коментари

  • Мария Апостолова

    януари 09, 2014 в 9:55

    Поздравления! За достойната позиция!
    Крайно време беше този Комитет да излезе на светло.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *