Джамбазки: 101 г. след освобождаването на Пиринска Македония, вместо областен управител имаме валия

Джамбазки: 101 г. след освобождаването на Пиринска Македония, вместо областен управител имаме валия

02 август 2013  |   0 коментара

Членове и симпатизанти на ВМРО по нетрадиционен начин отбелязаха 110-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание в Благоевград. В знак на протест  срещу назначаването на Муса Палев за управител на Благоевградска област, на паметниците в Пиринска Македония бяха сложени черни крепове.

В знак на траур, слагаме черни крепове на всички паметници на национални герои в Благоевградска област. Те ще напомнят за изстраданата свобода и как в момента - 101 години след Освобождението на Пиринска Македония, вместо областен управител, имаме валия. Това заяви заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки.

110 години след Илинденско-Преображенското въстание в Благоевградска област е назначен областен управител от квотата на антиконституционната и протурска партия ДПС. Това е явна наглост и подигравка с българската история и с паметта на хилядите илинденци, които отдадоха живота си за свободата на този край, каза още Джамбазки.

Илинденското въстание е най-мощното българско въстание, насочено срещу Османската империя. То е връхна точка в борбата на българите в Македония за освобождаване от петвековния турски поробител и няма да позволим сега да ни управлява един валия, допълни той.

Протестиращите бяха допуснати  да влязат в кабинета на областния управител Муса Палев, но той и днес не беше на работа. През последните седмици протестиращите направиха няколко опита да се срещнат с него, но той все не е на работното си място.

Това е поредния протест, който показва, че жителите на Пиринска Македония  не искат представител на антибългарската партия ДПС да управлява областта им.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *