Държавните символи трябва да се уважават, категоричен е Джамбазки

Държавните символи трябва да се уважават, категоричен е Джамбазки

27 септември 2012  |   0 коментара

Всеки има право да се излага и да се прави на интересен, но да се упражняваш върху знамето, символите на българската нация е недостойно. Българският език, химнът, гербът и знамето са неща, които трябва да се уважават, те ни обединяват като нация. Това каза заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в сутрешния блок на Нова телевизия по повод нашумялата рап-песен „Бяло, зелено, червено“.

Припомняме, че авторите и изпълнителите на песента са разпитвани в Националното следствие по сигнал от Съвета за електронни медии заради некоректно използване на национални символи. Темата предизвика и задочен спор и нападки между председателя на БСП Сергей Станишев и министър-председателя Бойко Борисов.

Джамбазки е категоричен, че няма нищо лошо Станишев да се гаври с Бойко Борисов, като се има предвид, че БСП е опозиция на ГЕРБ, но не е редно да се намесват държавните символи в скандала между двете партии. Иначе да си се щипкат и закачат колкото си искат, иронично посочи заместник-председателят на ВМРО.

27 септември 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *