Доц. Пламен Павлов събира над 300 достойни българи от древността до наши дни в енциклопедията „Бележити българи“

Доц. Пламен Павлов събира над 300 достойни българи от древността до наши дни в енциклопедията „Бележити българи“

23 април 2012  |   0 коментара

Доц. Пламен Павлов започва ново родолюбиво начинание. Той е отговорният редактор на енциклопедичната поредица „Бележити българи“, която ще излезе в 10 тома с над 300 имена на достойни българи от древността до наши дни.

„Новата и богато илюстрирана енциклопедична поредица „Бележити българи“ представя съвременната гледна точка за най-известните личности от нашето минало, модерното разбиране за приемствеността в етнополитическото и културното развитие. Съвсем естествено нейният първи том включва онези „световни имена“, които са неотменна част от историческото ни наследство“, споделя самият доц. Павлов.

Историкът пожелава на днешните любомъдри българки и българи приятно четене с думите на нашия Отец Паисий: „Да се познават случилите се по-рано в тоя свят неща и делата на ония, които са живеели на земята, е не само полезно, но и твърде потребно, любомъдри читателю. Ако навикнеш да прочиташ често тия неща, ще се обогатиш с разум...“.

10-томната енциклопедия ще се разпространява с вестниците „Дневен Труд“ и „24 часа“. Първият том излезе на 19 април, а следващият предстои на 26 април.

24 април 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *