ДАНС потвърди ВМРО: Терористи влязоха в България

ДАНС потвърди ВМРО: Терористи влязоха в България

22 ноември 2013  |   0 коментара

Предупрежденията, които ВМРО отправяше за опасността от инфилтриране на терористи сред нелегалните имигранти у нас, бяха потвърдени от ДАНС.

Има съмнения за седем нелегални имигранти, че имат връзки с терористични организации.
Това обяви в парламента заместник-председателят на ДАНС Недялко Недялков.

На заседание на Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по закона за електронните съобщения той беше изслушан за рисковете за България от кризата в Сирия.

Недялков обяви, че рисковете за страната ни, освен с инфилтрирането на лица, съпричастни към терористични организации, са свързани и със създаване на техни логистични звена. И с това заплахите не се изчерпват.

Има лица, за които имаме основателни съмнения, за да ги подозираме в съпричастност към терористични групи. Към тях са наложени принудителни административни мерки – в процес на екстрадиция са, но това отнема много време. Лицата, на които са наложени принудителни административни мерки, са 30 на брой, обяви още зам.-председателят на ДАНС.

ВМРО вече предупреди, че струпването на бежанци мюсюлмани в гета е хранителна среда за ислямския тероризъм и няма нужда да им създаваме база и у нас. Представители на партията алармираха, че в Африка също има гнезда на радикален ислям и, че сред хората, идващи от там в България, има такива, които носят заплаха.

Всичките разумни сигнали на ВМРО обаче бяха заглушени от обвиненията за разпалване на ксенофобия, което бе издигнато като проблем №1 у нас, при условие че е видно, че много по-големи опасности дебнат страната ни.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *