Да борим демографската криза с българи, не с имигранти

Да борим демографската криза с българи, не с имигранти

18 ноември 2013  |   1 коментар

За да се борим с демографската криза в България, трябва да се обърнем към българските общности в Бесарабия и в бивши съветски републики. Но вместо да привличаме тях, комисар Георгиева ни предлага да използваме за това прииждащите нелегални имигранти.

Това коментира в предаването „Денят започва“ по БНТ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Според него всички проблеми в последно време у нас идват от едно – липсата на ред в държавата.

Шест месеца преди събитията от миналата събота и неделя поставях непрекъснато в Общинския съвет въпроса за това, че няма ред в центъра на града, за това, че малките хотелчета там се превръщат в убежища на нелегални имигранти, че всяка вечер има побоища, извършвани от тези хора. Исках допълнителни полицейски патрули и осветление. За шест месеца никой не обърна внимание на предупрежденията ми, разкри Джамбазки, който е общински съветник от ВМРО в София.

Зам.-председателят на ВМРО коментира и актуалната тема за доброволческите отряди, които имат за цел да подпомагат дейността на полицията в опазването на реда. По думите му, всички европейски държави, и не само те, имат и национални гвардии. Той обясни, че от ВМРО са настоявали тези отряди да се сформират по законов ред. Според него Организацията не дели хората на зелени, жълти - целта е да няма безредици, хаос, насилие, да се предотвратяват престъпления.

Шест месеца им повтаряме, че ще стане беля. Отвръщаха ни: „Да, момчета, прави сте, но нямаме средства. Трябва да пазим парламента.“ Защо има хиляди полицаи, които пазят очевидно не най-ценните за държавата и човечеството хора, а няма достатъчно патрули в проблемните райони. Така хората се принуждават да се пазят сами, обяви той.

Не се страхуваме от Българския хелзинкски комитет. Това е една институция, която се поставя над всички и съветва дори главния прокурор. БХК е проблем за обществото, защото не е защитила правата на нито един българин, не е застанала зад нито една приемлива кауза, категоричен бе Джамбазки.

Коментари

  • Стефан Минчев

    ноември 18, 2013 в 1:59

    Страхотна идея! Първият български политик, който предлага да борим демографската криза с хора с истинско българско самосъзнание от бившите съветски републики! За съжаление, играят много пари -от европейски фондове-и нашите политици имат интерес от т.нар. "бежанци". А с Български Хелзински Комитет ще се справим с общи усилия!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *