Д-р Султанка Петрова: Предложеният от правителството „Закон за детето” трябва да бъде променен

Д-р Султанка Петрова: Предложеният от правителството „Закон за детето” трябва да бъде променен

26 март 2012  |   0 коментара

Обединение на всички неправителствени и правителствени организации, които искат да работят заедно за един наистина по-добър Закон за децата ни – това предложи д-р Султанка Петрова, председателка на Националната женска организация на ВМРО. Д-р Петрова взе участие в граждански форум на тема „Нужен ли е Закон за детето?”, който се проведе на 25 март 2012 г.

„Проблемите на семейството и отглеждането на деца са едни от най-важните теми за нас от ВМРО, които са тясно свързани и с нарастващата демографска криза у нас” – отбеляза д-р Петрова – „затова следим отблизо всичко, което се случва с проекта на Закон за детето. Недопустимо е да се приема закон, без да е съобразен с българските условия , нагласи , традиции , ценности и култура”.

Всички участници във форума се обединиха в оценката си, че предложения проект за закон е юридически порочен, недомислен, несъобразен с реалностите в България и некореспондиращ с конвенцията на ООН за закрила на детето – заяви д-р Петрова.

Притеснения се изказаха относно медийното затъмнение по темата, както и относно агресивния черен PR на правителствените агенции срещу всички организации, които са против законопроекта.

Участниците във форума нарекоха закона „фашистки”, „закон за отнемане на децата от родителите им” „закон за обявяване на децата за държавна собственост”.

Недомислията в текстовете и залаганите бъдещи проблеми са толкова много, че законът категорично не трябва да се приема, проектът не подлежи на ремонт, допълни още председателката на НЖО на ВМРО.

26 март 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *