Благотворителен концерт в помощ на Деси от Плевен

Благотворителен концерт в помощ на Деси от Плевен

13 март 2012  |   0 коментара

Благотворителен концерт „Деси и приятели“ се проведе в зала „Катя Попова“ в Плевен. Концертът е в помощ на Деси Мирчева, която страда от тежка форма на късогледство и се нуждае от средства за операция на зрението й.

ВМРО.бг вече писа за момичето със зов за помощ.

Десислава Мирчева е на 18 години и учи в НУИ "Панайот Пипков" - Плевен в клас виолончело. Момичето може да ослепее напълно, ако през 4 месеца не се подлага на специализирани процедури с лазерна апаратура в Русия. За лечението й са необходими много средства, с които родителите не разполагат.

Мая Мирчева, майката на Десислава, е член на ВМРО и председател на ВМРО "Дружба" - Плевен. Братът на момичето – Симеон Мирчев – е член на ВМРО и зам.-председател на младежката организация в Плевен.

Те се обърнаха към нас с молба за помощ.

За болестта на Деси родителите й разбрали, когато била на 3 години.

За да бъде спасено зрението на Деси, се налага извършването на спешна операция в Русия – така наречената склеропластика, която у нас все още не се прилага. Положителният ефект от операцията обаче може да се запази само ако на детето се извършват стимулации с лазерна техника в Калуга. Освен късогледството, което вече е 22 диоптъра, момичето има и разкъсани очни нерви.

Със стимулации, на които се подлага Деси през 3-4 месеца ежегодишно, вече се наблюдава подобрение на зрението. Според лекарите шансовете за пълно излекуване са много големи. Тази година предстои да се направи финалната операция, която ще струва 20 000 лв.

Една от големите мечти на момичето е да постигне висок напредък в музиката и да свири на световна сцена. За да осъществи мечтите си обаче, Деси трябва всеки ден да полага огромни усилия.

Нека помогнем на Деси да осъществи голямата си мечта и да прослави България със своята музика по целия свят.

Може да се свържете с майката на Деси, Мая Мирчева, на телефон 0879 69 24 74.

БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА:

БАНКА ДСК

IBAN: BG55STSA93000018709236

BIC: STSABGSF

Име: ДЕСИСЛАВА БОРИСЛАВОВА МИРЧЕВА

13 март 2012

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *