Ангел Джамбазки за изборите: Опоненти са ми кучетата, дупките и мръсотията

Ангел Джамбазки за изборите: Опоненти са ми кучетата, дупките и мръсотията

17 август 2011  |   0 коментара

Кметската администрация трябва да се съкрати, а циганските катуни да се разрушат, обясни кандидатът на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки.

Интервю на Деница Георгиева, Информационна агенция КРОСС

Каква кампания ще водите за предстоящите кметски избори?

Няма да правим политическа пропаганда тип „рекламна кампания". Ние не продаваме на никой търговска марка. Нашата кампания е провокирана от това, което чуваме и виждаме от гражданите на София, неуредиците, за които ни съобщават. По този начин ще си формираме и самата предизборна програма за управление на града. Изработили сме един доста сериозен списък от проблеми на различните квартали. В момента наши симпатизанти и активисти, както и самият аз обикаляме и се срещаме с хора и формираме нашата представа за това, което важно за гражданите на София.

Споменахте проблеми, сигнали. Кои са наболелите проблеми на столицата?

Разбира се, шампионската тройка е една - дупки, кучета, незаконни цигански постройки. Но извън тези проблеми има много други, които са свързани с отделните населени места. Например, квартал „Враждебна" има сериозен проблем - имотите са разделени на два района, което е свързано със сериозни административни главоболия. Друг съществен проблем е една голяма зелена площ в район Красно село - на кръстовището на ул. Бъкстон и бул. Тодор Каблешков. Тази зелена площ е била придобита от частен инвеститор, който иска да строи блок между блоковете. Ние подкрепихме и организирахме подписка заедно с жителите на този район, за да остане тази територия зелена площ. Подкрепихме и двата референдума срещу незаконното циганско гето в район „Връбница", както и в „Орландовци".

Вашето отношение към кметската администрация и общинските дружества и техните разходи. Необходими ли са съкращения?

Безусловно. Самият факт, че има 24 районни кмета, които няма да се избират, а ще се назначават е абсолютно неуместно. Самата дума „кмет" в българския език означава „човек, който е избран". 24 неизбираеми районни кмета са съпоставими с броя на районните кметства в Париж и Москва, обаче тези градове са между 10 и 15 млн. души. Софийската администрация се нуждае от една много сериозна преценка. Районите могат да бъдат не повече от 6 и пак да са функционални, като включим 1 - централен, 4 - географски и 1 - след околовръстното, като за обслужване на населението бъдат оставени съответните административни единици. Най-спешното е задвижването на електронните услуги, за да не се редят софиянци по опашки. Администрацията в момента е неефективна и трябва да се съкрати чувствително. В момента администрацията на София е от близо 3000 човека.

Да Ви върна на конкретни проблеми. Как ще се справите с циганския катун в столичния квартал „Левски"?

Отношението ни към всички незаконни цигански постройки е едно и също. Те трябва да бъдат премахнати и разрушени възможно най-скоро и то не само защото са незаконни. Една работеща администрация не би трябвало да търпи толкова много незаконни постройки, защото това е дискриминация спрямо всички останали софиянци.

Кой е Вашият основен опонент на предстоящите избори?

Кучетата, дупките и мръсотията. В другите издигнати кандидати не виждам опоненти.

17 август 2011

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *