Акции „Зеленото е родолюбие“ в Пазарджик и Враца

Акции „Зеленото е родолюбие“ в Пазарджик и Враца

22 април 2013  |   0 коментара

Структурите на ВМРО – Българско национално движение в Пазарджик и Враца също се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден“.

Работната група, формирана в Пазарджик, събра над 10 чувала боклук от зелената площ срещу входа на детска градина „Вяра,Надежда и Любов”.

С обърнати знамена местната структура се отправи към парк „Свобода”, където в знак на вечната борба за България, посадиха 3 дървета, които ще носят символните имена Мизия, Тракия и Македония. Бе поставена и табела „Мизия, Тракия, Македония. Вековни храсти-вековна организация! ВМРО“.

Ентусиастите подеха още една зелена инициатива - „Предай хартия - посади дърво!“. Кампанията е под патронажа на Деляна Вацева  - кандидат за народен представител от листата на ВМРО за 13 МИР –Пазарджик и на водача на листата Даниела Гаджева.

В центъра на града ще бъде открит пункт за предаване на ненужна хартия, а със средствата периодично ще бъдат закупувани дръвчета, които ще бъдат засадени в дворовете на училища, детски градини, домове за социални грижи или обществени паркове. Хартия ще бъде приемана и в офиса на ВМРО -Пазарджик на ул. „Константин Величков“ № 12, ет. 2, всеки ден от 9 до 17 часа. Акцията е част от предизборната кампания, но ще продължи до края на есента.

Апелираме всички граждани да се включат в положителната инициатива. Вдъхнете нов живот на ненужната хартия, посочват от ВМРО – Пазарджик.

Младежката организация на ВМРО-Враца припомни по нетрадиционен начин, че на този ден преди 137 години избухва Априлското въстание. След като се включиха в почистването, младите войводи изписаха върху фасадата на 126 блок в ж.к. „Дъбника“ на фона на националния трибагреник, образът на Апостола на българската свобода Васил Левски и неговата знаменита мисъл „Дела трябват, а не думи“.

Марин Цветков и Станислав Стаменов, които са инициатори на родолюбивото начинание, споделиха, че освен да отбележат началото на априлската епопея, те искат да напомнят на всички политици, че е крайно време да спрат с популистките изказвания, а на дело да докажат обичта си към България.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА:

Рубрика „Зеленото е родолюбие“

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *