6 септември – Съединение или противопоставяне

6 септември – Съединение или противопоставяне

06 септември 2013  |   0 коментара

Българите са разделени и объркани, настанало е противопоставяне, прилича на позабравения двуполюсен модел. Това показват няколко социологически проучвания в последните месеци. Отново е настанало време да се говори за нуждата от обединение.

Няма по-подходящ повод за това от дата на Съединението – 6 септември!

Един от най-хубавите български празници е чудесен повод да помислим за измеренията на националното съединение в днешни дни. Толкова много сили се хабят в противопоставяне в последните месеци, че българите започнаха да се питат налага ли се, как ще свърши, за добро лие.

Единственото сигурно днес е, че политиците са длъжни да представят изход и вариант за съгласие. Продължаващата политическа криза е шанс за вразумяване. Вече половин година най-различни протести доказаха, че българите вече не са същите. Не са толерантни към безумията и апатични към беззаконията.

И ако днешните обитатели на парламента продължат да разделят българите и да ги насъскват едни срещу други, самите българи ще намерят път за обединение и развитие, независимо от партийците. Защото отдавна са доказали, че могат да се обединяват тогава, когато всички се опитват да ги разделят.

Справка, един 6-и септември преди 128 години.

Честит празник!

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *