5000 във Фейсбук искат присъединяване на България към Турция

5000 във Фейсбук искат присъединяване на България към Турция

17 март 2014  |   13 коментара

Страница, която пропагандира отделянето на голяма част от България и присъединяването ѝ към Турция, повиши напрежението в социалната мрежа „Фейсбук”. Тя разполага с вече 4874 активни потребители, а т.нар. докладване досега не дава резултат.

Става дума за страницата Bulgaristan Türk Cumhuriyeti, в която стои поместена следната шокираща информация:  „Някои български турци, които живеят в „Булгаристан“ имат български имена, това е недопустимо. В  българските им паспорти има българското знаме?  Целта на България е те да забравят как българите бяха смачкани от Османската империя, да забравят за величието на Ататюрк!“

Наред с това в страницата са публикувани и пропагандни текстове и снимки. Посочва се, че в България няма български турци, а само чисти турци. Упоменати са и нереални числа за присъствието на турци сред  населението и на други балкански държави като Румъния и Гърция.

На страницата change.org е публикувана петиция, с която противниците на разпространяваните протурски идеи се надяват да им противодействат. Целта им е да принудят „Фейсбук” да изтрие обидната за България страница.

ВМРО.бг призовава всички да се включат в петицията, както и да разпространят страницата. В случая не става въпрос за българо-турските отношения, а за проповядване разделението на една суверенна държава в Европейския съюз.

ВМРО отчита, че подобни случаи зачестяват и стават практика, което е причина за тревога.

Повече по темата можете да прочетете в рубриката „Турция разбулена“

Коментари

 • петър

  март 18, 2014 в 10:51

  Когато управлаващите са зависими от дпс, какво друго да се получи?

 • Markov

  март 18, 2014 в 1:21

  Тогава да отвърнем на пропагандата с пропаганда и да проявим претенции към европейската част на Турция! Истанбул на Българите...

 • valentino

  март 18, 2014 в 4:59

  da da razbirase as sum na sashtiq princip !!!

 • svetlin

  март 18, 2014 в 6:26

  Стига сте си играли във фейса.Със разни петиции няма да стане, трябва да се организират паравоени отряди за защита на България.Стига сме спали защото ще ревеме после.ВМРО ДА СИ ВЛЕЗЕ РОЛЯТА.

 • Марио

  март 18, 2014 в 7:28

  Това си е далавера за българите. Присъединяват ни към Турция, българите стават малцинство. Правят си партиика и организации да им защитават правата. Ще си крадем няма да плащаме ток вода и ще чакаме на помощи.

 • Светозар Иванов

  март 19, 2014 в 9:44

  Линка за петицията не намира страницата

 • Илиев

  октомври 29, 2014 в 4:26

  В по-малките провинциални градове има груба намеса в общественият живот на българското население от ДПС,които оформят нов башибозук от арабските емигранти и китайски търговци на които трябва да предлагаме зелечуци и плодове по пазарите.

 • Светла Дикова

  ноември 29, 2014 в 9:31

  Които иска да се присъединява към Турция да си вземе булката с бурката и детето с фереджето и да пътува на югоизток. Тук не му е мястото.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *