26 ноември (неделя), 18:00 ч., Паметник на незнайния воин, София - Български марш

26 ноември (неделя), 18:00 ч., Паметник на незнайния воин, София - Български марш

07 ноември 2017  |   0 коментара

Скъпи приятели и съмишленици, ние, българските патриоти от ВМРО, ви каним на Български марш в София.

Събитието ще се проведе на 26 ноември и е във връзка с датата, на която е подписан Ньойският договор на 27 ноември 1919 г. Датата на подписването на този оскърбителен а България договор е избрана неслучайно, за да унижи българската страна, защото до Първата световна война този ден е отбелязван като Ден на българските победи.

Ньойският договор е черна страница в българската история. Съгласно неговите клаузи България е разпокъсана. Милиони българи остават извън границите на българската държава. Граничните телени мрежи минават напряко през българските села и градове, през гробове и къщи, разделят семейства и близки едни от други. България е разграбена от страните-победителки. Българският дух е пречупен. България губи война, в която не е загубила нито една битка на бойното поле.

Присъединете се към нас, за да покажем, че макар и век по-късно, ние, българските патриоти, не сме паднали духом и продължаваме да се борим и да отстояваме своето, отбелязвайки отново Деня на Българските победи така, както е редно – пред Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове, който в най-скоро време трябва да бъде възстановен.

Дата: 26 ноември 2017 г. от 18:00 ч.

Сборен пункт: „Паметник на незнайния войн“ – 18:00 часа, шествието тръгва в 18:30 часа

Маршрут: от „Паметника на незнайният войн“ завиваме наляво по ул. „Г.С. Раковски“, по бул. „Патриарх Евтимий“ завиваме надясно и стигаме до градинката пред НДК, където се издигаше паметника „1300 години България“, там, където с общи усилия успяхме да върнем Българския лъв на негово място и където трябва да бъде възстановен Мемориалът на Първи и Шести пехотни полкове, където ще поставим венци и цветя, за да се преклоним пред паметта на хилядите знайни и незнайни воини, отдали и посветили живота си в името на Обединена България. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *