25% искат Джамбазки за евродепутат, ВМРО бие ДПС

25% искат Джамбазки за евродепутат, ВМРО бие ДПС

14 април 2019  |   0 коментара

На въпроса: Кои от досегашните български евродепутати бихте преизбрали за още един мандат?, зададен в национално представително проучване на Барометър България изненадващо на първо място се класира Ангел Джамбазки от ВМРО, пише изданието „19 минути“.

Изненадващо, защото той е сам воин, а не представител на някоя от големите групи като ЕНП/ГЕРБ. Оценката на анкетираните за работата на досегашните евродепутати оказва влияние и на отговора им дали и кой според тях заслужава да бъде преизбран за още един мандат. Ангел Джамбазки събира 24,6% от положителните отговори, Сергей Станишев от БСП биха преизбрали 12,2%. На Андрей Ковачев от ГЕРБ биха се доверили отново 5,3% от респондентите. 3,8% от анкетираните не биха преизбрали никой от сегашните евродепутати, а 46,2% не могат да преценят. 

Запитани в отворен въпрос, без подсказване, за коя партия или коалиция биха гласували на предстоящите на 26 май евроизбори,  22,2% от българите посочват ГЕРБ; 21% отговарят БСП, за ВМРО казват, че ще гласуват 9,6%, а за ДПС 6,1%. За друга партия/коалиция биха гласували 4,1%, а 37% заявяват, че няма да гласуват в тези избори.

Такава е моментната картина с електоралните нагласи на българските избиратели, като трябва да се вземе предвид, че все още не е стартирала предизборната кампания на партиите и кандидатите. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *