22 февруари (петък), Пловдив – Район „Южен“ с детски конкурс по повод Освобождението

22 февруари (петък), Пловдив – Район „Южен“ с детски конкурс по повод Освобождението

06 февруари 2019  |   0 коментара

Пловдивският район „Южен” провокира ученици да търсят знаците на свободата и героизма

Конкурс за рисунка, есе и презентация по повод 141 години от Освобождението на България от османско робство обявява за втора поредна година районната администрация на „Южен“ в Пловдив.

Миналогодишната надпревара премина при изключително голям интерес и активно участие на ученици от всички възрасти и училища.

И тази година учениците от начален курс, ще работят на тема „Моята България – моята гордост”. Децата от 1 до 4 клас могат да изпращат в районната администрация свои рисунки и есета в срок до 22 февруари.

Провокацията към по-големите е есе на тема „Българин да се наричам!“ като индивидуален конкурс, а за класовете като колективна работа - да изготвят презентация под мотото „Знаци на свободата и героизма”.  Презентациите ще се представят на място в кметството пред жури на 21 и 22 февруари. Всеки клас има право да участва с една презентация до 10 минути, сочи регламентът на състезанието.

След като миналата година посетиха Копривщица и Панагюрище, сегашните  победители ще отидат на еднодневна екскурзия до Калофер с организирана историческа програма. Целта на конкурса е още от най-ранна детска възраст децата да бъдат възпитавани в дух на национална гордост и самосъзнание.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *