20-ти април (събота), 10.00 ч., велопоход Русе-Гюргево

20-ти април (събота), 10.00 ч., велопоход Русе-Гюргево

13 март 2019  |   0 коментара

За втора поредна година велопоходът между градовете Русе и Гюргево, посветен на Априлската епопея, ще се осъществи под патронажа на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров. През настоящата 2019-та инициативата е планирана да се проведе на 20-ти април, когато се навършват 143 години от Априлското въстание.

Традиционно участниците ще поднесат венци и цветя пред паметната плоча на Гюргевския революционен комитет, както и на пристанището, където е паметната плоча на Христо Ботев. Мястото е свързано още и с революционната дейност на известни личности от българската история като Никола Обретенов, Панайот Волов, Стоян Заимов, Стефан Стамболов и Иларион Драгостинов.

Очаква се стартът отново да бъде даден в 10.00 ч. пред Пантеона на възрожденците. Организатори на инициативата са ВМРО – Русе и сдружение „Вело – Русе“. На събитието ще присъства и евродепутатът г-н Ангел Джамбазки, както и народният представител от 19-ти МИР г-н Искрен Веселинов, който е и сред основните инициатори на идеята.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *