Ангел Джамбазки: Съществува омерта на тема фалшива циганска интеграция

05 януари 2017  |   0 коментара

Съществува омерта на тема фалшива циганска интеграция, смята евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. По думите му толерирането на раждаемостта при непълнолетни майки от ромски произход е вредно.

Повод за разговора в ефира на БТВ стана последният случай от Сливен, когато 13-годишно момиче роди първото си дете от баща на 15 години.

Това, което ме тревожи изключително, е тази опасна тенденция в част от българското общество. Вероятно не става въпрос за всички. Но такава тенденция има в сливенската циганска махала, това е съществен социален проблем. Както и, че родителите на тези деца насърчават подобно поведение, каза евродепутатът.

Според него тази тенденция няма да се промени с говорене и бележки от НПО-та. В Сливен най-младата баба е на 25 години. Това е вредно за децата в тези гета и за цялото българско общество, посочи Джамбазки.

Трябва да се сложи край на професията „циганин", отсече той.

Органите трябва да разследват извършителите и техните съучастници. В случая извършителите са непълнолетни, но носят наказателна отговорност. По-важното е да бъдат наказани и техните родители, защото те са създали деца в риск, обясни заместник-председателят на ВМРО. 

Огромната част от циганската общност е неграмотна и не е научена на трудови навици. Гетото трябва да се разруши, а тези хора трябва да разберат, че трябва да се учат, отсече още Джамбазки.

Всички негодници, които крадат 20-години пари от така наречената „интеграция“", трябва да поемат отговорност, заключи разгневено той. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *