17 общински съветници има ВМРО в област Велико Търново

17 общински съветници има ВМРО в област Велико Търново

30 октомври 2019  |   0 коментара

17 мандата в общинските съвети в област Велико Търново спечели ВМРО – Българското национално движение на първия тур на местния вот. Те са със 7 повече в сравнение с изборите през 2015-а. Партията е трета политическа сила в Полски Тръмбеш, където си осигурява 4 мандата при нула места в предходния общински съвет. Изборният успех по думите на председателя на общинската организация Светлин Гърбузанов се дължи на правилната коалиция с ПП „Ред, законност и справедливост”.

С 38% в Златарица воеводите печелят 5 мандата, в Павликени със 7% – два, а във Велико Търново с близо 7% получават три мандата, с един повече от 2015 г. Кандидатите на ВМРО за кмет на Златарица Пенчо Чанев и на село Самоводене Стефан Мъглов отиват на балотаж в неделя.

Във Великотърновския общински съвет влизат учителят и председател на общинската организация на партията Евгени Коев, педиатърът д-р Юлия Тонкова и предприемачът Деян Куздов.

Кампанията и резултатите ни задоволяват, но не са максимумът, който ние си поставяме и който ще следваме. ВМРО с всяка година се утвърждава като важен политически и обществен фактор в страната, включително и в регион Велико Търново, коментира областният лидер и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов.

Надявам се на активна работа, групата ще излъчи и свой заместник-председател на Великотърновския общински съвет, допълни доц. Михов.

Евгени Коев заяви, че първото, с което ще се захване, е да организира подобаващо отбелязване в старата столица на Деня на народните будители – 1 ноември.

Източник: Радио „Велико Търново

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *