Момчил Янков (ВМРО): Активността на младите хора е фактор за развитието на Враца

Момчил Янков (ВМРО): Активността на младите хора е фактор за развитието на Враца

08 ноември 2019  |   0 коментара

Източник: „Медия нюз

Активността на младите хора е фактор за развитието на Враца. В това е убеден най-младият новоизбран общински съветник във Враца Момчил Янков, издигнат от ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Той е роден е във Враца, навършил е 26 години само преди дни. Учил е в езиковата гимназия в града, завършил е с отличие специалност „Политология“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Има магистърска степен „Дипломация и национална сигурност“. Момчил Янков е председател на младежката организация на ВМРО във Враца и заместник-председател на Националния младежки комитет на ВМРО. Работи във фирма за управление и поддържане на етажна собственост.

- Разговаряме в деня, в който положи тържествена клетва като общински съветник. Успя ли да дефинираш за себе си огромната натовареност на думата „клетва“?

- Задължение! За мен тя винаги е означавала задължение. Произнесох клетва за първи път пред толкова много хора. За мен беше вълнуващо, задължаващо и носещо самочувствие събитие. Предизвикателство е да знаеш, че обещаваш нещо значимо и поемаш отговорността то да се случи, защото си човек с достойнство и няма да си позволиш да разочароваш и другите, и себе си.

- Какво те мотивира да влезеш в политиката?

- Отдавна се занимавам с организационна работа. Кандидатурата ми издигнаха колегите от ВМРО. Те са оценили качествата ми, гласували са ми доверие. Знам, че в началото ще ми е трудно, но аз мога да разчитам на тяхната помощ. Иска ми се в управата на града да има повече хора на моята възраст, защото те познават проблемите на младите.

- Предполагам, че вече имаш идеи как да си полезен като член на Общинския съвет?

- Преди всичко те ще са свързани с младите хора в града. Убеден съм, че тяхната активност е от значение, фактор е за превръщането на Враца в прекрасно място за живеене. Необходимо е обаче за младежите да има все по-добри условия за развитие, за спорт, за образование, развлечения, трудова заетост. Ще работя в тази посока. Особен приоритет за мен е и развитието на туризма, защото тук имаме уникални забележителности и природни феномени. Имам идеи за намаляване на битовата престъпност и осъществяване на по-добър ред и сигурност за гражданите. Имам идеи, но още е рано за конкретика.

- Явно осъзнаваш, че отговорността, която си поел, ще отнеме много от личното ти време. На заден план ли остават характерните за възрастта ти развлечения, занимания, хоби?

- Винаги съм намирал време за релакс. Човек трябва да си почива, за да бъде по-продуктивен след това. Аз имам две хобита - риболов и футбол с приятели. Обичам да слушам и наша народна музика и рок отвсякъде. Така че преценил съм, че приемайки задължения на общински съветник, ще мога да си съхраня и младежките развлечения. Семейството ми ме е възпитало така, че да изпълнявам обещанията си и да избирам сам посоката, която ми харесва. Сега тръгнах по нова и сложна, но знам, че е правилната.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *