Юлиан Ангелов: Ще видим, че накрая ще се окаже, че г-н Нено Димов е невинен

Юлиан Ангелов: Ще видим, че накрая ще се окаже, че г-н Нено Димов е невинен

16 януари 2020  |   0 коментара

Защо бившият министър Димов намалява количествата вода, които са били необходими за Перник, а в следващия момент ВиК операторът не го спазва и пуска още половин милион кубика вода извън разрешението?

Новият министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро обеща пълна ревизия на язовирите и предложи пост на свой заместник на бившия министър на екологията Ивелина Василева. Това стана след бурни дебати в пленарната зала, в търсене на виновни за кризата с водата.

Мисля, че Емил Димитров е успял и досега като народен представител и като човек, който е заемал различни позиции в различно управление на различни политически партии.  Досега той винаги е съумявал да събере добър екип от специалисти, на който да може да разчита и да решава проблеми, за да разчита на тях. 

Това съобщи Юлиан Ангелов, секретар на групата на Обединените патриоти и заместник-председател на комисията за българите в чужбина в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ на Канал 3.

В момента най-наболелият проблем е този с водата. Новият министър трябва да направи така, че да види къде е бил проблемът с язовирите и защо така се е случило. Защото не можеш да обвиняваш едно министерство и един министър само, а всички останали да са невинни. Мога да Ви дам пример, заяви Ангелов и запита:

Защо бившият министър Димов намалява количествата вода, които са били необходими за Перник за питейни нужди и за предприятията, а в следващия момент ВиК операторът не го спазва и пуска още половин милион кубика вода извън разрешението, което той е издал? Явно това е било практика, която се е случвала и през годините назад. 

Само между тръбата и пречиствателната станция, която е 8 км. годишно изтичат над 2 млн. кубика. За няколко години това е един язовир Студена, съобщи народният представител.

Той разчита наистина, че Емил Димитров, като един педантичен човек, който наистина решава, че когато проверява нещо ще го прави докрай, да бъде един добър министър.

Не е негова работа да търси доказателства за невинността на Нено Димов, това е работа на разследващите органи и българския съд, обясни Юлиан Ангелов и заключи:

Аз вярвам в българския съд и ще видим накрая, че г-н Димов ще се окаже, че не е виновен или, че неговата вина ще е най-малка от тази на всички останали.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *