Юлиан Ангелов: Шансовете на ВМРО на местните избори притесняват и леви, и десни

Юлиан Ангелов: Шансовете на ВМРО на местните избори притесняват и леви, и десни

14 август 2019  |   0 коментара

Надяваме се ВАС да бъде обективен и да направи така, че да се спази законът, което не беше направено от страна на ЦИК.

Това заяви пред БНР депутатът от Обединени патриоти Юлиан Ангелов, който е организационен секретар на ВМРО. Той уточни, че по закон е разписано по какъв начин се разпределят квотите за представители на партиите в Общински избирателни комисии. По думите му дали ВМРО ще има представители в ОИК не е толкова важно, а важното е да се спази законът.

Коментарът му е по повод факта, че ВМРО обжалва пред Върховния административен съд Решение на Централната избирателна комисия. Патриотите оспорват отнетото им право да излъчат свои представители при преговорите за сформиране на Общински избирателни комисии (ОИК), които се полагат по квота от отминалите евроизбори. Въпросното решение 600-МИ/09.08-2019 г. на ЦИК е взето с гласовете на членовете ѝ, които са от квотата на ДПС и БСП. За пореден път става видно, че тези две формации открито саботират честния изборен процес и принципа на равнопоставеност на политическите партии, смятат от ВМРО.

Ангелов предположи, че добрият резултат на ВМРО на изборите за Европейски парламент вероятно е притеснил БСП и ДПС. 

Той призова да се прави разлика между участието на ВМРО в коалиция „Обединени патриоти“ и самостоятелно явяване на ВМРО на избори.

Решението явно е взето, за да ощети ВМРО, заключи той.

Юлиан Ангелов коментира също, че шансовете на ВМРО да спечели общински кметове на предстоящите местни избори притесняват и леви, и десни. Той уточни, че партията има ограничение за коалиране единствено с партии на етническа основа - като „Евророма“ и ДПС.

Депутатът обяви, че имат готовност да издигнат свой кандидат за кмет на София. Обсъждаме няколко кандидатури, добави той и уточни, че до началото на септември ще стана ясни кандидатите на ВМРО за местните избори.

Цялото интервю на Дияна Янкулова с Юлиан Ангелов можете да чуете от звуковия файл >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *