Юлиан Ангелов:  Циганите да спрат да разчитат, че могат да живеят на гърба на българското общество

Юлиан Ангелов: Циганите да спрат да разчитат, че могат да живеят на гърба на българското общество

09 януари 2019  |   0 коментара

30 години държавата бездейства. Вина за тази ситуация, обаче, имат не само правителствата и институциите, но и неправителствените организации, които толерират подобно поведение през всички тези години, заяви в студиото на Сутрешния блок на БНТ Юлиан Ангелов – организационен секретар на ВМРО и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“.

Коментарът му е по повод вълната недоволство във Войводиново след като двама младежи от циганската махала пребиха 33-годишния ефрейтор от специалните сили Валентин Димов. Вчера на място пристигна вицепремиерът Красимир Каракачанов, който увери, че всички незаконни постройки махалата ще бъдат съборени. Според местните хора, напрежението расте, защото властта с години си е затваряла очите за незаконните постройки и неспирните шумни забавления.

По думите му, големите партии са използвали циганите за гласове за избори, а не се подхождали към решаване реално на циганския въпрос.

Юлиан Ангелов каза, че през последната година и половина са взети достатъчно мерки и институциите вече действат адекватно. При инциденти вече полиция и жандармерия влиза на тези места, в гетата, на които преди държава липсваше, посочи той.

Тази част от населението трябва да разбере, че така не може да продължава, категоричен е депутатът. Затова е необходимо да бъде приложен пакет от мерки за справяне с Циганския въпрос.

Обвързването на образованието със социалните помощи. Също и при отказване на предложение от бюрата по труда за работа, пак да бъдат спирани помощите, изброи той.

Трябва да направим така, че циганите да спрат да разчитат, че могат да живеят на гърба на българското общество. Циганите трябва да учат, да работят и да спазват българските закони – така, както правят останалите граждани, заяви Юлиан Ангелов.

Той посочи, че лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов е отишъл във Войводиново, за да тушира напрежението и да отговори на искането на нормалните хора, които живеят там и са примерни граждани, плащат си сметките  и страдат от циганското беззаконие, а не да налива масло в огъня. Досега в гетото е важало само правото на циганските тартори, а не законите на страна.

Не трябва да премълчаваме каква е истината в България, категоричен е Юлиан Ангелов. Има цигански махали в страната, където наглостта надминава всякакви граници – ежедневни обири, кражби, убийства, изнасилвания.

В страна ни има закони и те трябва да се спазват, защото това е държавата на българите, не е държава на хаоса и анархията, категорично заяви патриотът.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *