Юлиан Ангелов: У нас червените са десни, а десните са леви

Юлиан Ангелов: У нас червените са десни, а десните са леви

23 май 2019  |   0 коментара

В България т.нар. червените са десни, а десните са леви. Това заключение направи Юлиан Ангелов по време на предизборен дебат в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Корупционните скандали все пак са полезни, защото родните партии е редно да се очистят от хора, които злоупотребяват от властта, коментира той.

Ангелов влезе лют спор с бившия депутат от Патриотите и сега кандидат на БСП Велизар Енчев. Енчев обвини, че ВМРО са обещали повишаване на пенсиите и полицай във всяко село. На тези обвинения Юлиан Ангелов каза:

Г-н Енчев, Вас затова Ви назначиха в БСП, за да плюете по ВМРО. Говорите лъжи. Виждали сме управлението на правителството на Жан Виденов и на Луканов, и на Орешарски. В БСП сега отново има хора, които искат да спечелят едни избори и да правят същите неща като преди. Но ние, българите, не искаме. Не искаме заплатата отново да стане три долара, както се случи по жанвиденово време. От БСП трябва да си признаят грешката. Да не се правят на нови политици, с нова визия за България или визия за Европа.

По конкретно казаното като обвинения към ВМРО Юлиан Ангелов заяви:

Отговарям Ви конкретно – в предходния парламент и Вие бяхте там като депутат от Патриотичния фронт. От ВМРО тогава предложихме повишаване на минималната пенсия до 300 лв. Но какво направи Вашата сегашна господарка – лидерът на БСП? При гласуването тя извади 20 души депутати от БСП от залата и така нашето предложение не мина. По отношение на заявката за сигурността в малките населени места Ви казвам - миналата година бяха обучени 1000 нови полицаи и те вече обикалят из районите. Сега се обучават нови хиляда.

Нека се има това предвид, като ме питате какво от обещанията сме направили ние от ВМРО, натърти Ангелов.

По повод изсипани думи от Енчев за участие на ВМРО в търговия с българско гражданство Юлиан Ангелов отговори:

Г-н Енчев, Вие лично сте молил за съдействие за много наши сънародници от съседни държави да получат гражданство. Знаете, че сме съдействали с каквото можем. Но това винаги е било законно и безкористно. От ВМРО стотинка не сме взимали. Предизвиквам Ви да се подложите на детектор на лъжата, защото това са чисти лъжи.

Ангелов допълни също, че е грозен акт от страна на Енчев това, че си е позволил в ефир да издава секретни държавни тайни. Това е предателство, отчете кандидатът за евродепутат Юлиан Ангелов.

Набрал скорост представителят на ВМРО се обърна и към участника в дебата Радан Кънев от Демократична България:

Г-н Кънев, когато обвинявате и говорите за морал - нещо, което не Ви е ясно, нека напомня - уж сте дясна формация, а сте в коалиция със зелените и отстоявате либерални ценности. Вашият евродепутат Светослав Малинов не подкрепи българския транспортен бранш, като отсъства от работа и не гласува в ЕП. Това е ярък пример за предаване на българския национален интерес.

Вашата политическа сила направи приватизацията в България и от там тръгна крахът, продължи Ангелов.

Помолен да коментира изказване на Ги Верхофстад от Алианса на либералите и демократите за Европа в ЕП за руска хибридна атака, кандидатът за евродепутат от ВМРО заяви следното:

Трябва да сме обективни и да гледаме първо националния интерес. Всички т.нар. Велики сили сега се мъчат да влияят на процесите във всяка една държава – и не само от изток, но и от запад. Ние като политици трябва да се борим срещу тези вредни влияния.

За нас от ВМРО най-важен е българският интерес и го доказахме - пет години бранихме България и българите. Ангел Джамбазки е най-активният български представител в ЕП. Борбата с корупцията е част от националните интереси, посочи той.

В заключение Юлиан Ангелов призова зрителите на дебата:

Само обединение на патриотичния вот ще доведе до това да се случат нещата, които заявяваме в нашата програма. Не пилейте патриотичния вот! На 26 май гласувайте с номер 3 в интегралната бюлетина за ВМРО – Българско национално движение.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *