Юлиан Ангелов: Турците в България нямат нужда от колективни права

23 февруари 2017  |   1 коментар

Ние от ВМРО нееднократно сме алармирали и предупреждавали, че Турция се меси във вътрешните работи на България и това е ясен знак за подобно нещо.

Това заяви организационният секретар на ВМРО и водач на листата с народни представители на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за 24 МИР – София Юлиан Ангелов пред телевизия „България 24“.

Поводът е материал в турската медия „Балкански дневник“, публикувала коментар на Рифат Сеит, народен представител от партията на Ердоган от Измир.

Сеит призовава т.нар. турско обединение ДОСТ да претендира да бъде признато турско малцинство в България, да се разреши агитация на турски език по време на предизборна кампания, задължително обучение на турски език в училищата, информира Ангелов.

Това е реална заплаха за националната сигурност на държавата ни. Също така потвърждава, че по този начин претенциите на Турция и турските партии в България категорично нарушават българското законодателство. Конституция на страната гарантира индивидуалните права на всеки един човек и той може да се чувства какъвто иска, но не се допускат колективни права – българската конституция не признава национални малцинства, категоричен бе Юлиан Ангелов.

Той припомни, ч е на българските граждани, които са от турски произход, държавата е осигурила абсолютно всичко, от което имат нужда – имат свобода, имат възможност за работа, право да използват своя език, децата им да изучават майчин език свободноизбираемо.

Българската държава е демократична за разлика от Турция и е гарантирала достатъчно права на етническите групи, заяви той.

От ВМРО категорично не приемаме Турция, турски народни представители и протурските партии в България да имат претенции в разрез с българското законодателство, както и да се месят във вътрешната политика на България, завърши коментара си Юлиан Ангелов.

Коментари

  • Българчето

    февруари 24, 2017 в 9:05

    Относно за гореспоменатoто "турско малцинство прогонено" от България през Тодор Живковия режим ще коментирам следното: По времето гогато се ковеше прословутата "македонска нация“ на Балканския полуостров от безродните слуги на Коминтена, по същото време се наложи и терминологията „български турци“ от същите тези коминтерновски слуги. След като се закрепиха в власта, коминтерновските ченгета разтуриха българо-мохамеданското патриотично сдружение „РОДИНА“ а неговите преставители начело с Камен Боляров, обявени за „фашисти“ са били безмилостно ексекутирани. И така по подобие на македонизма се създзде и турско “малцинство“ от плъта на чистокръвните българи мюсулмани.
    Слад победоноснаята Русо-Турска война от1877 година в която разбирасе активно участие взима и българското опълчение, турските войски са напълно разгромени и принудени да напуснат пределите на новоосвободеното Княжество, и заедно с османските войски, цивилното корено турско население доброволно напусна българската новоосвободена територия, останаха само кръвните ни братя българи мюсулмани, който нямаха никаква причини да се заселват в Турция, тъй като говоримия им език е бил звучния български говор.
    Затова редно е когато споменаваме македонизма като пагубно и вредно сътворение на Коминтерма, така също трябва да напомним и за трагедията на братята българи мюсулмани.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *