Юлиан Ангелов с отговор на 20 въпроса за вътрешната политика

Юлиан Ангелов с отговор на 20 въпроса за вътрешната политика

18 март 2017  |   0 коментара

Темата „България утре“ в предаването „Седмицата“ на радио Дарик коментира Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО и водач на листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в 24 МИР – София.

Във връзка с предстоящите избори Ангелов заяви, че не структурата на правителството е важно, а хората, които са назначени на тези постове.

Той бе категоричен, че Обединените патриоти не са си правили сметки кои министерства ще оглавят. Въпросът е дали нашите предложения ще бъдат възприети от тези, на които ще им бъде даден шанс да сформират правителство, обясни той.

Юлиан Ангелов отговори на и 20 въпроса, свързани с вътрешната политика.

Мажоритарна система

Абсолютно против въвеждането на мажоритарна изборна система в България, тъй като този експеримент е бил провеждан и до нищо добро не е довел.

Задължително гласуване

Задължителното гласуване влезе в Изборния кодекс благодарение на нас – Патриотите в парламента. За гласувалите може да се осигурят стимули, а не санкции. В следващото Народно събрание ще обсъждаме възможностите и ще търсим консенсус. Задължително гласуване е полезно за страната, защото намалява купения и корпоративен вот, намалява и влиянието на протурските партии у нас. Това се доказа на отминалите президентски избори, когато гората масово гласуваха.

Намаляване на субсидиите на партиите

През мандата на 43-тото Народно събрание Патриотите внесохме два пъти предложение за намаляване на субсидиите за партиите. Не е толкова важно дали субсидията ще е 1,2,3 или 4 лв., а трябва да има таван. Не е нормално една партия да получава 20 милиона годишно субсидия.

Първа законодателна дейност в 44-тото Народно събрание

Има много законопроекти, които Обединените патриоти искаме да внесем. Сред тях са и тези, които предходният парламент не разгледа. Най-важните за националната сигурност закони са за криминализацията на радикалния ислям.

Преодоляване на демографския срив

Нужни са редица мерки във всички сфери – здравеопазване, образование, както и повишаване на доходите. Основно е да не се обвързват детските надбавки с доходите на семейството. Не трябва българските образовани и работещи семейства да бъдат лишавани от държавна помощ. Друга възможност е връщане в България на българи от етническите общности, за което допринесохме с увеличаване квотата за българи от чужбина в университетите. Не на последно място е премахването на таксите за ясли и детски градини, което ще допринесе и за демографския въпрос, и за интеграцията на определени общности в България.

Недоволство срещу настаняването на бежанци и имигранти

Патриотите сме против Постановление 208 на Министерски съвет, което дава възможност за разселване на бежанци и имигранти из страната. И преди да получат статут, тези хора са живели някъде, не е нужно да бъдат настанявани в други градове и села.

Данъчна политика

В рамките на предишния парламент патриотите предлагахме намаляване или отпадане на ДДС за лекарства, детски стоки и учебници, като ще продължим да водим разговори с колегите в тази посока.

Осигуряване

Трябва да има справедливост. Осигурителните вноски да се определят на база средностатистическите приходи на член на семейство.

Пенсии и заплати

Минималната пенсия на хора с трудов стаж и години трябва да се увеличи поне на 300 лв., а всички останали трябва да бъдат индексирани с коефициент от 2013 г.

Минималната работна заплата трябва да се повиши и да бъде обвързана с икономическия растеж на страната.

В тази връзка ВМРО и партньорите от унгарската партия „Йоббик“ подписахме споразумение за провеждане на общоевропейски референдум „Еднакъв труд, еднакво заплащане“.

Концесии

Държавата не трябва да абдикира от своите задължения, когато има възможност да развива дейността, която носи приходи.

Земеделие

Едрите производители не трябва да бъдат лишавани от субсидии, но размерът им трябва да бъде съобразен така, че определени хора да не стават милионери за сметка на тези, които реално имат нужда от подкрепа да развиват селскостопанско производство.

Правосъдие

Реформата няма да се случи чрез смяна на едни лица с други. Нужно е разтоварване на съдебната система – делата при развод не трябва да се разгледат от съда, а от нотариус.

МВР

Трябва да бъде променена схемата на работа на това министерство – в него работят изключително много хора, а в страната се шири огромна престъпност, особено битова. Не е нормално в 2/3 от населените места в България да няма полицейски участъци и патрули. Радваме се, че и останалите политически сили включиха това в програмите си.

Здравеопазване

Най-важното е хората да имат реален достъп до здравеопазване в цялата страна и трябва да се спре източване на системата. Трябва да бъде въведена и електронната здравна карта.

Образование

Спиране на порочната практика по един предмет да се издават повече от един учебник по предмет, който да бъде одобрен от Министерство на образованието. Трябва да се намери и механизъм в средното образование учебниците също да бъдат безплатни.

В 43-тото Народно събрание Патриотите предложихме въвеждане на учебни часове по военно обучение и по патриотизъм.

Саниране

Позицията на Патриотите е ясна, затова и в парламента гласувахме „против“ отпускането на държавни средства за санирането. Не приемаме 2 млрд. лв. да се разпределят между определени фирми и бизнес кръгове, а да не се намират пари за повишение на пенсиите.

Инфраструктура

За нас е важно да няма разделение между регионите в страната. За Северна България, която изостава в инфраструктурен план, държавата трябва да отдели средства.

Нужно е споразумение между политическите сили кои инфраструктурни проекти са приоритетни и те да се реализират без значение кой е на власт.

Втори лифт в Банско

Нужно е изграждането на инфраструктура във всички курорти в България, в това число и втория лифт в Банско. Трябва да се намери баланс между опазването на природата и доходите на хората, живеещи в тези райони. Швейцария, Франция, Италия и Австрия са държави, които пазят природата си, но имат инвестиции в зимните си курорти.

Фонд за лечение на деца, „Българската Коледа“ и „Великден за всеки“

Държавата трябва да отдели достатъчно средства за лечението на всички деца в България, а не да се разчита на това колко пари ще събере дадена благотворителна кампания.

Християнски ценности

Патриотите сме против легализирането на гей браковете.

Видео >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *