Юлиан Ангелов: Спряхме Истанбулската конвенция, за да не стане България джендърска държава

Юлиан Ангелов: Спряхме Истанбулската конвенция, за да не стане България джендърска държава

21 декември 2018  |   0 коментара

Няма перфектен закон, важното е да не се отърват проверяваните от КПКОНПИ, които са виновни, каза депутатът

Спирането на Истанбулската конвенция е успех, включително успяхме да я спрем и в Парламента, което е важно за нас. Тя е документ, в който с 90% от текстовете няма проблем, касаещи защитата на жените и децата, и никой нормален човек няма да има нищо против. Останалите 10% категорично променяха морала, традициите и изобщо устоите на българската и европейската цивилизация. Те искат да се развиваме по този начин, а ние, като народни представители от ВМРО, не желаем България да става джендърска държава, не желаем да има социален пол.

Това заяви депутатът от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в „Денят на живо“ по Канал 3 относно свършеното в НС тази година.

В крайна сметка ние сме хора, които сме патриоти, трябва да удържим на традициите, ценностите, на семейството, на това, което хилядолетия ни е крепяло като държава, като народ. Видя се, че повече от 2/3 от българските граждани имат такова виждане, сподели Ангелов.

Това, че успяхме да спрем Истанбулската конвенция е един от успехите за тази година и то не успех за днес, а успех за бъдещите поколения на България. Защото успяхме да предотвратим налагането на криворазбрани семейни модели - те всъщност не са и семейни модели, и криворазбрани неща, свързани с биологията на хората, изтъкна още депутатът от ВМРО.

Той посочи, че България се въздържа от подписване на пакта на ООН за миграцията отново по настояване на ВМРО. Защото колкото и да казват, че този проект е препоръчителен, той изготвя едно виждане как да се развива светът, а след това и ЕС. Всички тези текстове след това европейските чиновници щяха да ги прихванат и по тях да изготвят съответните евродирективи - това е гаранция, поясни Юлиан Ангелов.

Ние няма как да се съгласим България да стане държава -дестинация на нелегални мигранти, и да се изграждат коридори през България, защото този глобален пакт предвижда точно това. А ние знаем кои са пътищата, по които минават тези нелегални мигранти през Европа - те минават през България и то не един, а два пътя - единият е от Турция директно в България, а другият -през Гърция и пак през България, поясни депутатът.

За направените и приети бързо законови поправки за дейността на КПКОНПИ във връзка с конфискацията на незаконно придобито имущество, Юлиан Ангелов коментира:

Обществото иска борба с корупцията и трябва да се намери баланс между тези две неща - да не се допуска нарочно натиск, тормоз върху определени неща. Въпросът е наистина да няма политически натиск върху тази комисия, тя да може да действа, и управляващите и изобщо държавата да отговорят на искането на обществото за борба с корупцията. Няма как да има борба с корупцията, ако не се предприемат конкретни действия към хора, заподозрени в подобни практики.

По думите му, напълно е нормално да се правят поправки, защото няма идеален закон. Винаги може да се случи да има някаква поправка, за да може нещата да са по-точни и ясни, това в процеса на работата се установява. Няма закон, който да е перфектен - според мен, все още не е открит такъв изцяло перфектен закон в никоя държава.

Мисля, че е важно хората, които в момента се проверяват от КПКОНПИ, да не се отърват. Ако са невинни - няма проблем. Но ако са виновни, а ние законодателно ги пропуснем и после се установи, че всъщност те са придобили имущество по незаконен начин и то остане за тях, обществото ще бъде ли удовлетворено? Няма да бъде, а напротив. Така че тук наистина трябва да се намери балансът, наблегна депутатът от ВМРО.

Запитан дали да се очакват нови караници в Обединени патриоти за явяването на евроизборите през пролетта, Юлиан Ангелов предположи, че тепърва ще се проведат разговори между трите партии.

Въпросът е да изпълняваме подписаната програма с колегите от НФСБ, Атака и ГЕРБ. Държим тази програма да продължи да се изпълнява и през 2019 г. Относно евроизборите ние нямаме подписано споразумение между трите партии от нашата коалиция, имаме само за парламентарните избори. Надявам се, че ще предстоят разговори и ще може да намерим общия път за явяване на евроизбори. ВМРО със сигурност ще се явява на евроизборите, но наистина се надяваме да надделее общото между трите партии и да се явим заедно. Но това зависи от всяка една от формациите, завърши воеводата.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *