Юлиан Ангелов: Решението да не бъде подкрепен Глобалния пакт е победа за цяла България

Юлиан Ангелов: Решението да не бъде подкрепен Глобалния пакт е победа за цяла България

13 ноември 2018  |   0 коментара

Ние от ВМРО чрез нашия евродепутат Ангел Джамбазки първи алармирахме за смущаващите неща в Глобалния пакт за миграцията на ООН. Това са неща, свързани с националната сигурност, като например в документа е залегнало изграждането на коридори на миграция.

Това заяви организационният секретар на ВМРО и секретар на ПГ „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов в предаването „Плюс-минус“ по НОВА.

Според пакта, всяка държава трябва да предостави лични документи на тези мигранти и то само на база каква принадлежност заявяват „бежанците“, продължи Ангелов.

Приемането на Глобалния пакт би довело до катастрофални последици за българската държава. Той ще задължи България поради геополитическото ѝ положение да създаде пътища за редовна миграция. Нещо повече, предвид заложените изисквания всяка една страна ще трябва „задължително да приема, осигурява и гарантира всеки един бъдещ мигрант“ и съответно социалната ни система би рухнала. Средствата, които са събирани от всеки един български данъкоплатец, ще отиват за издръжка на един такъв несигурен поток от мигранти, като дори се предвижда тези от тях, които нямат лични документи, да получават такива от приемащата държава и автоматично да могат да се ползват с правата на всеки български гражданин.

Той е категоричен, че повече от 10 години именно ВМРО е организацията, която алармира за опасностите за страната ни и от радикалния ислям, и настоява за изграждане на оградата с Турция, и за Истанбулската конвенция. Затова и сега с Глобалния пакт за миграцията партията показва последователност и отново изостри вниманието на обществото и на коалиционните партньори за опасностите от приемането на документа. Дни преди БСП да се сети за това ние поставихме въпроса публично, подчерта Ангелов.

Ние сме чисти пред съвестта си и отстояваме това, което смятаме за правилно. Решението да не бъде подкрепен Глобалния пакт за миграцията не е победа за ВМРО, това е победа за цяла България.

Запитан за протестите в страната от последните дни Ангелов заяви, че Патриотите винаги са подкрепяли нормалните искания на хората.

Но сме против някой да се възползва от протестиращите. Винаги се намират провокатори. Протестите се яхват от различни соросоидни кръгове, както и такива, близки до опозицията – едни и същи хора присъстват на всички протести и всъщност опорочават нормалните искания на протестиращите, коментира народният представител.

Той коментира, че такова поведение говори, че тези, които превземат протестите, явно не искат решаване на конкретен проблем, а целят например да влезнат в управлението на държавата. Но това е задкулисно поведение – грозно и лошо. Така приватизират протеста на хората, възмути се Ангелов.

Подкрепям мотивите и борбата на хората, които протестират дни наред. Но е факт също, че нещата не са разрешавани години наред. Настоящото правителство се опитва да свърши неща, които са замитани 30 години наред, коментира още депутатът.

По отношение на поведението на партия „Воля“ и лидера ѝ Веселин Марешки, който иска оставката на вицепремиера Каракачанов, Юлиан Ангелов заяви:

Пожелавам им да имат воля докрай да отстояват вижданията си, въпреки че не се разбира какви са точно те. Г-н Марешки може да иска чиято оставка пожелае, но изскача въпросът какво прави той на трибуната в парламента, като заместник-председател на институцията, след като е с повдигнати обвинения. Не се сещам на г-н Каракачанов някой да е повдигал обвинения в каквото и да било. Самият Марешки всеки ден изразява различно мнение. Той излиза и откровено лъже от парламентарната трибуна, затова няма как да е морален коректив на когото и да било.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *