Юлиан Ангелов разкритикува ДБ: Срещата с Полфрийман в Брюксел е срам и позор

Юлиан Ангелов разкритикува ДБ: Срещата с Полфрийман в Брюксел е срам и позор

18 февруари 2020  |   0 коментара

Депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов остро разкритикува „Да, България“, които организират среща с осъдения за убийството на Андрей Монов Джок Полфрийман в Брюксел. Там австралиецът, който беше освободен почти седем години предсрочно, ще разкаже пред Европейския парламент за своя опит като затворник в България.

Ангелов изрази възмущението си и определи поканата към Полфрийман като срам и позор.

Нямам нищо против да канят когото искат и да се говори за проблемите в затворите, защото проблеми в затворите има, това всички го знаем. Въпросът е кого каниш и какво показваш с тази покана. Така наречената „Да, България“, които твърдят че са десни, а всъщност показват, че са леви либерали, които са готови да защитават убийците, да покажат, че те са жертвите в даден случай, не защитават самите жертви или близките на жертвите. Защо не поканиха и роднините на момчето, което е убито от Полфрийман? Нека и те да си кажат гледната точка, защо едностранчиво се кани само той, коментира пред Dariknews депутатът от ВМРО.

Според него това лансиране на убийци е недопустимо, в разрез с всякакви морални ценности и с всякаква логика.

Лично аз съм възмутен. Мисля, че по този начин и с тези действия цялото общество разбра какви са тези хора. Това не са хора, на които трябва да имаш доверие, не само на избори, а по принцип. Не трябва да имат доверие нито на соросоидните организации като Хелзинкския комитет, нито на тези политически партии, които участват в „Да, България“. Това е срам и позор, отсече Юлиан Ангелов.

Воеводата подчерта, че и позицията на ВМРО за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман остава непроменена.

Надяваме се България да покаже, че е държава, в която хората, които са извършили такива престъпления, понасят цялата строгост на закона. Това е нашето искане и настояване, категоричен бе той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *