Юлиан Ангелов: Протестът срещу бежанците в Елин Пелин не е шовинизъм

21 февруари 2017  |   0 коментара

Страхът на хората идва от там, че никой нищо не им разяснява

Не мога да окачествя ставащото в Широка Лъка и Елин Пелин като шовинизъм. Това е нормална реакция на местното население, което иска да се защити. Проблемът е, че държавата абдикира от решаването на тези въпроси и те се прехвърлят на общините.

Това заяви организационният секретар на ВМРО и водач на листата за народни представителите на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за 24 МИР – София Юлиан Ангелов в предаването „Резонанс“ на телевизия „Евроком“.

Нормално е да има страх у хората. Страхът идва от там, че няма никаква информация и никой не разяснява нищо на хората, категоричен е Ангелов.

Убеден съм, че семейството бежанци, което иска да остане в Елин Пелин, не са лоши хора. Проблемът е, че покрай тях ще дойдат и други, които ще поискат да останат. В града има още около 30 имигранти, които нямат никакви документи. Това е причината за протеста на местното население, коментира още той.

Обединените патриоти никога не са използвали подобни ситуации, за да извлекат политически дивидент. През последните няколко години посочихме решения на проблемите с нелегалните мигранти. Останалите партии припознаха тези предложения и започнаха и те да ги предлагат, припомни патриотът.

Ако някой вижда в нас шовинисти, това не е така, защото за много от нещата се оказахме прави и решенията, които предлагахме, бяха правилните, заяви още той.

Ангелов допълни, че бежанската вълна все още не е отминала. Конфликтите в Близкия Изток и Африка все още на са спрели, така че натискът отново ще бъде на дневен ред, когато времето е по-хубаво.

Надявам се оградното съоръжение да бъде завършено, тъй като ще предпази държавата от масово нахлуване на мигранти. Самите мигранти комуникират по между си през интернет и обменят информация за това откъде е по-лесно да се премине и какви са каналите, информира кандидатът за депутат.

Ако насочим още полиция по границите с Турция, натискът от страна на мигрантите ще бъде много по-малък. Тя е нестабилна държава и не се знае какво може да се случи там. Ако там се случи вътрешен конфликт и напрежение, тогава наистина върху България ще има огромен натиск не само от мигранрти от други страни, но и от самата Турция, смята Ангелов.

Длъжни сме да пазим границите си, да се осигурят войски и гранична полиция по границите, заяви още той.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *