Юлиан Ангелов пред ТВ7 за подменения вот

Юлиан Ангелов пред ТВ7 за подменения вот

03 ноември 2015  |   0 коментара

Това, което се случи на изборите в Пловдив, е недопустимо. Затова внасяме жалба в Административния съд с искане за повторно броене на бюлетините. Видя се, че въпреки подкрепата за кандидата за кмет на ГЕРБ Иван Тотев от почти целия политически спектър, пловдивчани излязоха и застанаха зад Славчо Атанасов. Техният вот трябва да бъде зачетен.

Това посочи в предаването „Нюз руум“ по ТВ 7 организационният секретар на ВМРО и народен представител от Патриотичния фронт Юлиан Ангелов.

Ще обжалваме резултата по няколко причини. Бюлетините за втория тур за кмет на Пловдив бяха от хартия, която прозираше, нарушавайки тайната на вота. Според сведенията на членове на секционните комисии по тази статистика Славчо Атанасов е водел до следобеда. През последните два часа от изборния ден бяха активирани определен кръг хора, за да може г-н Тотев да спечели. Това не се отнася единствено за жителите на „Столипиново“, а и за тези около 2000 души, неживеещи в Пловдив, които бяха регистрирани да гласуват в самия град, това се случи и с работници в общинските фирми. След приключване на изборния ден в Общинската избирателна комисия бяха отваряни чувалите с бюлетини, бяха поправяни протоколи. Затова настояваме за повторно броене, за да се гарантира честността и демократичността на проведените избори, обясни той.

Юлиан Ангелов определи резултата на ВМРО от местния вот в страната за добър, тъй като партията удвоява и броя общински съветници, и получените гласове.

По повод електронното гласуване той припомни, че преди около 10 години ВМРО бе първата партия, която предложи да се предостави такава възможност за избирателите. Но според него не трябва да се забравя какви са реалностите в България и какво се случва по време на избори – корпоративен и купен вот, гласовете от Турция. Позицията на ВМРО е, че много точно трябва да се прецизира начинът на функциониране на подобна електронна система и да се прецени механизмът за прилагането ѝ. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *