Юлиан Ангелов: Предлагаме по-крути мерки за джигитите на пътя, за да запазим животи

Юлиан Ангелов: Предлагаме по-крути мерки за джигитите на пътя, за да запазим животи

24 април 2020  |   0 коментара

Предлагаме наказание за дрогираните шофьори зад волана. Важно е тези, които си позволяват да седнат зад волана след употреба на наркотици - дали в моргите или реанимациите, да се сблъскат от реалността от трагедиите на хората. Особено осъдените на пробация могат да полагат общественополезен труд.

Това заяви депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов в „Тази сутрин“ по БТВ.

Припомняме, че ВМРО предложи дрогираните шофьори да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, за да видят какво са причинили на жертвите си.

Важно е тези хора да разберат какво са направили. Важно е да се сблъскат с реалността от катастрофите и трагедиите на хората, за да разберат, че не трябва да карат под употреба на алкохол и наркотици, подчерта Ангелов.

Народният представител обясни също, че в предложението е залегнало вдигане от 3 на 5 години на минималната санкция за шофиране след употреба на наркотици.

Явно тези нарушители разчитат на родителите си, не се плашат от санкции или отнемане на книжка, каза още той.

Смъртта на Милен Цветков е трагедия. Преди 4 години преживях много тежка подобна катастрофа - удар отзад, отново от млад шофьор. Слава Богу шофирах бавно, но от удара счупих седалката с гръб, изскочих от колата и се ударих в бетонна стена. Призовавам всички институции да накажат виновниците за смъртта на журналиста, коментира Ангелов.

За жалост винаги трябва да се стигне до трагедия, за да се променят законите. Затова и от ВМРО предлагаме по-крути мерки, за да запазим човешки животи, завърши Юлиан Ангелов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *