Юлиан Ангелов: Политици като Макрон и Меркел опитват да подменят идентичността на Европа

14 май 2019  |   0 коментара

Още от самото си създаване ЕС е бил на база Европа на отечествата и на християнските ценности. Това е икономически съюз. Оттам насетне политици като Макрон и Меркел опитват да подменят идентичността на Европа.

Това каза в „Още от деня“ по БНТ организационният секретар на ВМРО, народен представител и втори в листата на партията за евроизборите Юлиан Ангелов.

Не бива да позволяваме Европа да се превърне в аморфна маса от хора, която да бъде управлявана от либерални кръгове, защото така ще се загуби всичко национално, традиционно. Ще се загуби богатството на Европа, обясни Ангелов.

Вторият в листата на ВМРО – Българско национално движение обясни защо застават зад „Европа на отечествата“:

Има неща, в политиката на суверенните държавите, в които ЕС не бива да се намества – например политиката към миграцията. Всяка държава в Европа трябва сама да реши дали желае или не да приема нелегални мигранти. А също и по какъв начин да ги възпре да влизат на нейна територия.

Относно квотното разпределение на мигранти Юлиан Ангелов е категоричен:

Това не е солидарност. Едни държави търсейки нови работници от десетилетия насам привличат мигранти. Но виждаме какво се получава, когато тези нелегални мигранти от третия свят не се интегрират в европейските общества. Получават се асоциални общности, неинтегрирани гета, има радикален ислям.

България по всякакъв начин трябва да възпира всички нелегални мигранти да навлизат на нейна територия, изрази Ангелов категоричната позиция на ВМРО. Тази насочена нарочно към Европа миграция цели да подмени европейските ни и християнски ценности, каза кандидатът.

Той уточни, че става въпрос за нелегални мигранти, а не за хуманитарните бежанци, които бягат от война и конфликти. За тях има определен статут и има постановен начин как да кандидатстват за убежище. Но много малка част от тези, които бягат през последните години, са бегълци от конфликти, допълни Юлиан Ангелов.

ВМРО винаги е настоявала на първо място да стоят патриотизмът и българщината, а чак след това партиите да се делят на леви, десни и т.н., коментира също Ангелов.

Цялото интервю с него вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *