Юлиан Ангелов: Плевнелиев загърби българите зад граница

Юлиан Ангелов: Плевнелиев загърби българите зад граница

14 октомври 2016  |   0 коментара

Актуалната политическа обстановка на фона на предстоящите президентски избори бе тема на разговора с Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО, народен представител от Патриотичния фронт и секретар на предизборния щаб на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, в ефира на телевизия „Алфа“.

Мерките по отношение на нелегалната имиграция, които предприема правителството, не са достатъчни. Наред с това има нерешени проблеми – знае се, че през границата преминават хора, изповядващи радикалния ислям и свързани с терористични организации, а страната не може все още да спре този канал през България, категоричен бе Ангелов.

Предлагали сме различни мерки и подкрепяме граждански протести именно с целта да се предприемат адекватни действия от българското правителство, припомни той.

Ангелов отбеляза, че липсва яснота какво предстои да се направи с центровете за мигранти, дали ще се разкрива такъв в Самоков, или на други места в страната. Естествено – страхът от това да не знаеш какво ще се случи е голям, особено на фона на събитията в Близкия Изток, обясни той.

Запитан дали настоящият президент е бил ангажиран с темата, Юлиан Ангелов посочи, че Патриотите неведнъж са поискали свикване на Консултативен съвет за национална сигурност, за да може чрез президентската институция, правителство и парламентарните групи да се определят насоки за разрешаване на този проблем. Естествено Плевнелиев не предприе нищо и продължи да чака някое чужди посолство да му каже какво да прави, беше напълно неадекватен, заяви патриотът.

Според него на „Дондуков“ 2 трябва да има президентска двойка, която отстоява националните интереси преди всичко, да не се съобразява какво казват западните ни партньори или някой от изток, а президентът и вицепрезидентът трябва да бъдат истински патриоти.

Дълга на българския президент е интересът на българите и у нас, и на тези в чужбина, посочи Ангелов по повод липсата на реакция от страна на Плевнелиев по отношение скандала с паметната плоча на Каймакчалан. Той изрази съжалението си, че въпреки редицата разговори с него за българите зад граница липсвала е заинтересованост от негова страна.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *