Юлиан Ангелов: Освобождаването на Полфрийман е подигравка с българското общество

Юлиан Ангелов: Освобождаването на Полфрийман е подигравка с българското общество

25 септември 2019  |   0 коментара

Кандидатът на ВМРО за София Ангел Джамбазки е човекът, който ще разбърка схемата, категоричен е шефът на предизборния щаб на патриотите

Източник: ПИК

Шефът на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов разкрива пред агенция „ПИК“ защо партията издигна евродепутата си Ангел Джамбазки за кандидат-кмет на София, какво се крие зад освобождаването на убиеца Полфрийман от съдиите, начело с Калин Калпакчиев, и какво цели с реанимирането си бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

ВСС да въздейства и да се преразгледа това решение, както и да се провери как двама от членовете са взели това решение. Оказа се, че характеристиките от затвора не са така, както ги изкарват. Ние сме последователни в нашето виждане, че престъпници с тежки престъпления не бива да се пускат на свобода предсрочно, каза Ангелов.

Този състав на съда направи така, че хвърли черно петно върху цялата съдебна система на България, посочи той.

Когато определени хора изпълняват поръчки на Хелизинкския комитет, няма как случаят да бъде подминат. Считаме, че само по този начин ще повлияем съдебната система у нас да стане по-добра, допълни депутатът и припомни, че Полфрмийман беше предложен от БХК за човек на годината.

На въпрос каква може да е мотивацията за пускане на свобода на убиец, забил нож в гърба на човек, Ангелов посочи, че когато наближават избори явно се появяват хора, които тресат държавата. За нас това е недопустимо и е крайно време да се разбере в държавата кой за кого работи, заяви още той.

Не само Русия, но и други държави работят в своя полза на територията на България, отсече той относно намеса на външни сили.

Запитан дали вижда връзка с протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев, той посочи, че не е изключено това, а и години наред има разнобой между съдии и прокуратура.

Има заиграване, включително политическо, и това не носи нищо хубаво на държавата. Все повече си мисля, че се прави нарочно и тези хора се мъчат чрез решенията си да сринат държавата, посочи Ангелов, визирайки съдия Калин Калпакчиев.

Ние видяхме поведението на Джок Полфрийман, когато го пуснаха, брутално беше, припомни той.

Когато те освободят, а има убит човек, ти трябва да сведеш глава, да кажеш „моите съболезнования“, а той се държеше нагло и нахално, подигра се на съдебната система, което означава, че този човек не се е поправил, категоричен е Ангелов, според когото с решението за пускането му съдиите са се подиграли на българското общество.

Ние от ВМРО сме срещу съкратеното производство за тежки случаи и мислим, че виновният трябва да понесе цялата тежест на закона, но от друга страна сме и за бързото производство, каза той.

Ако при дадено престъпление се предвижда 20 години, а заради съкратеното е 10, може да се предвиди да има процент от присъдата, смята гостът на ПИК.

Запитан защо издигат Ангел Джамбазки, а не подкрепят управляващите, той заяви, че ВМРО води самостоятелна политика и в предния мандат не са подкрепили Фандъкова.

Ангел се връща всяка седмица в София, той е кореняк софиянец, среща се с хората. Той никога не е бягал от проблемите на София, а винаги е взимал позиция. Този човек работи по 24 часа, а за София трябва такъв човек, отсече депутатът.

Виждаме, че Ангел Джамбазки е човекът, който разбърква схемата, от събота насам фаворитите са трима, каза още той.

Ако искаш да покажеш нов морал в политиката и управлението на София, първо ти трябва да покажеш морал, коментира Ангелов кандидатурата на Мая Манолова. Не мога да преценя кой е най-трудният претендент за нас, просто знам, че трима са основните кандидати. Това са данните на агенциите, които работят за това да покажат реалната картина, каза народният избраник от ВМРО.

Запитан за подкрепата на Сидеров и това, че той вместо да подкрепи ВМРО, е издигнал собствената си кандидатура, Ангелов заяви, че са взели решение да се разделят, тъй като той е саботирал ВМРО и НФСБ въпреки управленската програма.

Това, което прави Сидеров, не харесва дори на хората от Атака, смята той.

На въпрос кой ще влезе на мястото на Джамбазки в Европарламента, ако той стане кмет, Ангелов каза, че именно той е следващ в листата след Джамбазки.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *