Юлиан Ангелов: Опасни са радикалните течения във всички религии

Юлиан Ангелов: Опасни са радикалните течения във всички религии

12 юни 2017  |   0 коментара

Проблем в България са не само радикалите в мюсюлманството, но и християнските секти

Оградата, за която настоявахме от Обединени патриоти, доведе до силно намаляване на трафика на мигранти през границата ни, заяви в предаването „Офанзива“ по Канал 3 Юлиан Ангелов от ВМРО, секретар на ПГ на Обединени патриоти. 

Заради оградата притокът на мигранти силно намалява, а това, че други структури, включително и държавни, организират трафик, е друго нещо, заяви Ангелов.

Десетките хиляди, които нахлуваха, вече ги няма именно заради оградата. Нападат ни, но от битката срещу нас ОП ще излезем по-силни, защото хората ще разберат каква е истината, допълни той.

Юлиан Ангелов обаче не приема тезата, че в България няма опасност от тероризъм, защото не сме световен играч в битката за петрола.

Нямало е петрол и преди, но сме били под турско робство 500 години. Това не е мотив, мотивите са съвсем други, смята той.

Не само има опасност, но съществуват такива клетки, които се радикализират. Виждаме делото срещу имамите в Пазарджик, както и в София - в Люлин, където има нелегални храмове, където се държат речи различни от мюсюлманското вероизповедание и неговите проповеди, обясни депутатът.

Той смята, че България винаги е била толерантна към другите, но имаме проблем с навлизането на определени радикални течения в тези религии. Не трябва да си затваряме очите и за такива християнски секти, които забраняват кръводаряване, карат хората да подаряват апартаменти, призовават ги към самоубийства, заяви Ангелов.

За коалиционното правителство с ГЕРБ Юлиан Ангелов отчете, че няма проблеми между ОП и ГЕРБ в управлението, всичко се движи в синхрон. 

Ние сключихме ясно и чисто споразумение - с отговорности, с програма, и следваме целите, които сме си поставили, посочи той.

За гей парада в столицата Юлиан Ангелов сподели: „България е тук вече 1300 години, с морал, който съхранява българщината и държавата ни. Аз не подкрепям някой днес да налага на децата на България друго мислене и да им казва, че това е нормално и модерно. Не съм съгласен подобни хора да възпитават деца с други ценности."

Видео>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *