Юлиан Ангелов: Обществото изчерпа търпимостта си към циганската безнаказаност

Юлиан Ангелов: Обществото изчерпа търпимостта си към циганската безнаказаност

06 май 2019  |   0 коментара

Обществото изчерпа търпимостта си към циганската безнаказаност. За 30 години държавата е абдикирала от решаването на Циганския въпрос. Българското общество е възмутено от наглостта и арогантността, която показва една немалка част от циганската общност, която живее по гетата.

Това каза в „Точка на кипене“ по България 24 организационният секретар на ВМРО и кандидат за европейски представител Юлиан Ангелов.

Той напомни за концепцията, внесена в Министерски съвет от лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов, която засяга точно проблемите с невписаните цигански групи в обществото. Това е и било повод за срещата на Патриотите от ВМРО с министър-председателя Борисов.

Ангелов обясни, че от ВМРО са убедени, че предложенията им са правилни. Те ще спомогнат циганските общности да се впишат в обществото основно чрез образование. В концепцията са разписани също превантивни мерки от страна на силовите министерства, за да е ясно, че държавата я има и законите важат еднакво за всички.

Обществото изчерпа търпимостта си към инциденти като в Куклен, във Войводиново и Шумен наскоро, при които цигани посегнаха на служители на реда, каза Юлиан Ангелов.

От думите му стана ясно, че народните представители от ВМРО отново ще настояват да се приемат промените в закона, с които да се прекрати практиката за намаляване на присъдата на извършители на тежки престъпления, когато признаят вината си.

Ангелов е категоричен, че от циганските посегателства трябва да бъдат защитени не само служителите на реда, но и обикновените хора – тези, които живеят в малките населени места и стават често жертва на битови престъпления.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *