Юлиан Ангелов: На територията на България се преплитат интереси и от изток, и от запад

Юлиан Ангелов: На територията на България се преплитат интереси и от изток, и от запад

29 септември 2019  |   0 коментара

На територията на България се преплитат интереси и от изток, и от запад.  И ние не печелим от това. Сега българското общество е разделено на две и то по причини, че т.нар. Велики сили се „бият“ помежду си. Но това не е полезно нито за България, нито за българите. Без значение хората дали харесват Русия или Америка, те не бива да се поддават на внушения от чужди държави. Ние, българите, трябва да сме единни и да се държим заедно. На всички ни е ясно, че у нас чужди сили се опитват да формират обществено мнение. Това не е тайна.

Това заяви в „Седмицата“ по Дарик радио народният представител, организационен секретар на ВМРО и началник на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов.

Като има данни и се докаже, че има хора, които работят за чужди интереси, държавата трябва да реагира. Така Ангелов коментира т.нар. шпионски скандал у нас със задържането на председателя на сдружение „Русофили“. Той допълни обаче, че ВМРО иска реакция от държавата не само в посока  на едни, а в посока на всички проводници на чужди интереси у нас.

Не бива да си затваряме очите, има емисари които обикалят страната ни, също представители на и уж малцинствени организации, които провеждат чужда политика, посочи той и напомни, че патриотите са предлагали и за вероизповеданията, и за НПО-тата да бъде спряно чуждото финансиране. Но дори и да остане сегашното положение, е редно да има прозрачност на финансирането, така че да е напълно ясно откъде идват парите, обясни депутатът.

Г-н Сидеров може да има всякакви претенции, но си има правилник на народното събрание и  на парламентарната група. Това как ще се нарича една парламентарна група е въпрос на нейно решение, а не на това какво иска г-н Сидеров, каза Ангелов по отношение на заявеното от Волен Сидеров, че парламентарната група не можело да се нарича „Обединени патриоти“, след като Атака не е в нея.

Ангелов обаче бе категоричен, че за партиите в Обединени патриоти – ВМРО и НФСБ, на първо място по важност е поетият ангажимент към избирателите и изпълнението на управленската програма с ГЕРБ. Той уточни, че Сидеров до момента с поведението си е стопирал изпълнението на програмата. Затова и се наложи той и други депутати да бъдат изключени. Сега ни остава година и половина време, за да наложим нашите предложения, залегнали в управленската програма, да се случат, заяви Юлиан Ангелов.

Целия разговор с организационния секретар на ВМРО проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *