Юлиан Ангелов: Местните избори са много по-нечистоплътни от останалите

Юлиан Ангелов: Местните избори са много по-нечистоплътни от останалите

31 октомври 2019  |   0 коментара

Мръсните номера на тези избори са от всички партии по места, каза председателят на предизборния щаб на ВМРО

По време на кампания се случват всякакви афери, интриги и фалшиви новини. Всичко е възможно в българската политическа реалност. Факт е, че местните избори, спрямо другите, са много по-нечистоплътни, коментира в предаването „Лице в лице“ по БТВ Юлиан Ангелов, председател на предизборния щаб и организационен секретар на ВМРО.

От партията се възмущават от подмяната на вота чрез местни играчи, които наливат средства, служат си със заплахи и терор.

Мръсните номера на тези избори са от всички партии по места, каза Ангелов. Според него това подменя политическата битка, която трябва да бъде истинската.

Манипулацията с екзитполовете в Пловдив обаче беше направена нарочно. На балотажа се надявам пловдивчани да си върнат за тази гавра с тях, добави Ангелов, като уточни, че в още няколко общини на втори тур кандидатите на ВМРО и ГЕРБ се изправят един срещу друг.

Виждаме подмяна на вота от определени местни лидери. Това подменя вота и политическия дебат. И ВМРО страда от тези неща. Въпреки това постигнахме много добър резултат, допълни Юлиан Ангелов.

Той даде пример със Самоков, където партията „Българските лейбъристи“ е събрала 20% подкрепа на вота в неделя. Сигурен съм, че в Самоков до преди това никой не е чувал, че има български лейбъристи, допълни Юлиан Ангелов.

Ако ГЕРБ припознаят политиките на ВМРО за София, на които патриотите държат, например повишаване на сигурността в града, достъпа до Витоша и т.н., Ангелов заяви, че партията ще подкрепи Йорданка Фандъкова и кандидатите за районни кметове на ГЕРБ.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *