Юлиан Ангелов: Каракачанов се осмели да извърши това, което държавата не върши 30 години

Юлиан Ангелов: Каракачанов се осмели да извърши това, което държавата не върши 30 години

11 февруари 2019  |   0 коментара

Затова и сега попада под ударите на цигански НПО-та и уж правозащитници, заяви народният представител

Концепцията, която предложи вицепремиерът Каракачанов, не нарушава никакви закони, нито Конституцията. Факт е, че при голяма част от тази общност – циганите, има огромен проблем.

Това коментира в „Още от деня“ по БНТ организационният секретар на ВМРО и народен представител от Обединени патриоти Юлиан Ангелов. Той влезе в спор със събеседника си – бившият депутат от ДПС Александър Методиев, известен като Бат’ Сали и сочен за цигански барон, който твърдеше, че предлаганият документ нарушава правата на циганите. 

Според патриота, години наред българите си мълчат за огромния проблем в част от тази общност и държавата трябва да вземе мерки.

Когато държавата трябва да вземе мерки по конкретен проблем, тя трябва да изработи концепция или стратегия и да назове проблема с името му, категоричен е Юлиан Ангелов.

А няма подобна концепция за други общности, по думите му, защото там няма такива тежки проблеми. Проблемите депутатът от ВМРО назова така: огромни несоциализирани групи, живеещи в незаконни гета; големи групи, паразитиращи на гърба на останалата част от обществото, битова престъпност, тормоз върху старите хора по селата, кражбите.

Юлиан Ангелов избухна: 

Каракачанов се осмели да извърши това, което държавата не върши 30 години. Кое е незаконното? 90% от хората го подкрепят в това, което прави, въпреки че самият той знаеше, че ще има нападки към него от тези, които цял живот паразитират върху социалната система на държавата.

Г-н Методиев явно се опитва да се доказва на ДПС, чийто депутат беше предния мандат, и затова организира протести срещу вицепремиера Красимир Каракачанов. Но тези протести, всички видяхме, че бяха неуспешни и не събраха подкрепа.

Вижте във видеото целия разговор в студиото на „Още от деня“ >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *