Юлиан Ангелов: И 20 министъра да бъдат арестувани, вода в Перник няма да има

Юлиан Ангелов: И 20 министъра да бъдат арестувани, вода в Перник няма да има

15 януари 2020  |   0 коментара

За нас не е нормално Нено Димов да бъде изкупителната жертва за всички проблеми, свързани с водния сектор в България, при положение, че това са нерешавани проблеми в последните 30 години. С това няма как да се съгласим и никога няма да допуснем някой да си измие ръцете с него. Човекът, който има най-малко вина по цялата система през годините, е Нено Димов.

Това заяви в „Лице в лице“ по БТВ депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов в коментар за свалянето на екоминистъра Нено Димов и издигането на кандидатурата на друг – тази на Емил Димитров – Ревизоро.

Ние от ВМРО няма да се съгласим никога с това. И няма как господин Нено Димов да носи отговорност за подобно нещо, допълни той и заяви, че ситуацията е била разиграна за смъкване на напрежението.

Малко в повече ни идва тази показност. Един човек, който нито е ограбил, нито откраднал, нито убил, да стане най-големият престъпник. Той ли е човекът, който е отговорен за кризата във водния сектор от 30 години насам? Къде са ВиК-тата, къде са общините, които не са кандидатствали за воден цикъл, примерно в Перник? Има данни, че по време на ремонти на стената, някакви количества са били изпускани, за да върви ремонтът по-добре. Имаме данни, че 12 милиона кубика са източени. Т.е. за няколко години - един язовир изчезва. Е, кой е виновен да няма вода в язовир „Студена“? Кой предлага на господин Нено Димов данните за количествата вода? ВиК предлага, той се съгласява, защото не е имало наличие на информация, че ситуацията е застрашена. Така че има много други фактори по цялата система, за да стигнем най-накрая до него, заяви Ангелов.

Той поясни, че изборът на Ревизоро е бил с мотива - той е принципен човек и педантичен.

Той ще влезе в системата и ще се види кои институции и органи са били виновни. И 20 министъра да бъдат арестувани, вода в Перник няма да има, заяви Юлиан Ангелов.

Той бе категоричен, че Патриотите носят своята политическа отговорност за коалиционната стабилност и заяви, че няма да допуснат властта да попадне в ръцете на ДПС.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *